[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Aktiivisten ihmisten Vihti

Vihti on nuorekas ja aktiivinen, reilun 29 000 asukkaan kunta pääkaupunkiseudun kupeessa. Liikenteellinen sijaintimme on erinomainen kolmen valtatien solmukohdassa – Vihdistä on vain 15 minuutin ajomatka Kehä III:lle ja Helsinkiin täältä ajaa 45 minuutissa.

Kuvaaja Antti Hannuniemi

 

Asukkaita Vihtiin vetävät pääkaupunkiseudun läheisyys, viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö sekä pääkaupunkiseutua edullisempi hintataso. Vihdissä on helppo valita itselleen sopivin asumismuoto, halusipa sitten moderniin kerros- tai rivitaloon, pientaloalueelle taajamaan tai haja-asutusalueelle maaseudun rauhaan. Omakotitontteja Vihdissä on tarjolla suurimmissa taajamissa Nummelassa, Vihdin kirkonkylällä, Ojakkalassa sekä Otalammella. Tonttitarjontamme on monipuolinen, ja tontteja luovutetaan sekä myymällä että vuokraamalla. Kaikilla taajamillamme on omat profiilinsa, mikä takaa sen että omaan elämäntapaan sopiva paikka löytyy jokaiselle.

Vihti on tunnettu hienosta luonnostaan. Upeita maastoja ja luontoelämyksiä luonnossa liikkuvalle tarjoaa muun muassa Salmen ulkoilualue – Vihdissä valtaosaltaan sijaitsevasta Nuuksion kansallispuistosta puhumattakaan. Yksi strategiakärjistämme tähtää kuntalaisten elinikäisen liikkumisen edistämiseen, mikä takaa sen että Vihdissä jokainen löytää itselleen sopivan liikuntamuodon. Liikuntatarjontaamme kehitämme vuosittain kuntalaisiamme kuunnellen ja toiveisiin vastaten.

Myös kulttuurinnälkäiselle löytyy kunnastamme runsaasti mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon, sillä aktiivisten ihmisten Vihti on täynnä elinvoimaisia kulttuurijärjestöjä, joiden järjestämissä tapahtumissa vierailee ympäri vuoden tuhansia vihtiläisiä ja ulkopaikkakuntalaisia. Paikallisen luovuuden ruokkimisen ja kehittämisen ytimessä ovat pitkäjänteisesti taidealan opetusta kunnan alueella tarjoavat opistot. Taiteen perusopetusta on tarjolla nuorille ja aikuisille kuvataiteen, musiikin ja tanssin aloilta. Vihtiläinen kulttuuri elää ja kehittyy yhteisön kanssa ja on mukana arjessa ja juhlassa.

Vihti on riittävän lähellä pääkaupunkiseudun vilinää, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana rauhallisen ja turvallisen arjen rakentamiseen. Meillä sujuva arki rakentuu toimivien peruspalvelujen ja aktiivisen vapaa-ajan yhdistelmästä.

Tervetuloa asumaan aktiivisten ihmisten Vihtiin!

 

Petra Ståhl
Elinvoimajohtaja

vihdin kunta