[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Älykäs ikkuna

Moni tuskailee kodissaan kesällä, kun aurinko tunkeutuu armotta asuntoon kuumana ja kirkkaana. Pahimpaan helleaikaan yritämme suojautua sälekaihtimin ja verhoin. Isoilla ikkunoilla varustetuissa taloissa se on kuitenkin melko työlästä.

Mitä jos ikkuna olisikin niin älykäs, että voisit säädellä sen valonläpäisyä vain nappia painamalla?

Valoa ilman kuumuutta

Ikkunan lasielementtien väliin on mahdollista asentaa älykalvo. Johdattaessa sähköä kalvoon, sen sisältämät polymeerit aktivoituvat ja valo pääsee läpi. Ilman sähköä lasi on läpinäkymätön.  Näin voit itse hallita ikkunoista tulevaa luonnonvaloa. Läpinäkyvyyttä muuttavan ikkunan avulla voit säästää merkittävästi kotisi viilennyksessä kesäisin.  Älykäs ikkunasi ei tarvitse sälekaihtimia eikä verhoja.  Voit nauttia maisemasta ja valosta silloin, kun haluat, mutta tarpeen tullen nopeasti luoda yksityisyyttä kotiisi kuitenkaan pimentämättä tilaa.

Älykalvo soveltuu erinomaisesti myös projisointikäyttöön eli valkokankaaksi. Älykalvossa on laadukas värientoisto ja laaja katselu kulma.

Laseja voidaan ohjata millä tahansa sähkövirtaa ohjaavalla kytkimellä, ja lasit voidaan liittää osaksi talotekniikkaa.

Raikas sisäilma

Ikkunaasi on myös mahdollista hankkia ikkunakarmeihin upotettu älykäs järjestelmä, joka mittaa huoneiston hiilidioksidipitoisuutta, lämpöä ja kosteutta. Järjestelmä säätelee ilmanvaihtolaitteiden toimintaa olosuhteisiin sopivaksi. Järjestelmä myös ilmoittaa ilmavaihtolaitteiden kunnosta esimerkiksi suodattimien vaihdontarpeesta.

 

Teksti: Katri järvenpää