Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Uusi Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC on nyt jaossa!   Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät Rakentajan ABC -telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Löydät lähimmän jakelupisteesi verkkolehden Rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ja palvelut -osiosta.… Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Arkkitehtuurikilpailulla haetaan ilmettä Hennalan rakentamattomalle alueelle

Lahden kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt järjestävät suunnittelukilpailun, jossa haetaan ilmettä ja rakennetta Hennalan entisen armeijan harjoituskenttäalueen rakentamiselle. 

Hennalan vanha kasarmialue sijaitsee kahden kilometrin päässä Lahden keskustasta sen eteläpuolella. Armeijan toiminta Hennalassa päättyi vuoden 2014 lopussa ja koko alueen asemakaavoitus uuteen käyttöön on käynnissä. Nyt arkkitehtuurikilpailun kohteena on varsinaisen kasarmialueen länsipuolella oleva noin 40 hehtaarin suuruinen rakentamaton harjoituskenttäalue, joka on kokonaisuudessaan edelleen valtion omistuksessa.

rajaus-ja-alue-kilpailu-Hennala-300x171

Kasarmialueen 30 punatiilistä satavuotiasta armeijan käytössä ollutta rakennusta ja puistomainen ympäristö luovat jykevät puitteet myös uudelle asuin- ja työpaikka-alueelle. Rakennettu kasarmialue on määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Alueen vieressä kulkevat Lahti-Helsinki oikorata sekä vanha Helsingintie.

Kilpailijoiden tehtävänä on laatia kilpailualueesta ideatasoinen suunnitelma, joka toimii visiona alueen tulevaisuudesta. Voittanutta suunnitelmaa tullaan käyttämään alueen asemakaavoituksen pohjana. Keskeinen kilpailutehtävä on ratkaista alueen kokonaisrakenne ja -mitoitus. Maaperäolosuhteista johtuen rakentaminen tulee olemaan kerrostalovaltaista. Pääosa suunniteltavasta rakentamisesta on asuntoja, uusia asukkaita ennakoidaan tulevan 2000 – 3000. Alueen länsiosassa oleva Halkomäki aiotaan säilyttää virkistysalueena ja ulkoilureittien suunnittelu alueelle on osa kilpailutehtävää. Alueen rakentaminen voi alkaa vuosikymmenen vaihteessa.

hennala-5-300x200

Suunnittelukilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa ja siihen valitaan osallistujiksi viisi työryhmää erikseen määriteltävien kriteerien perusteella. Osallistujien haku ja valinta tehdään huhti-toukokuussa ja varsinaista kilpailuaikaa on kesä. Voittajan valinta tehdään syksyn aikana. Valinnan tekee tuomaristo, johon kuuluu Senaatti-kiinteistöjen, Lahden kaupungin ja SAFAn edustajia.

Yleisöllä on mahdollisuus kertoa omia ajatuksiaan suunnittelualueeseen liittyen alkukeväästä järjestettävässä Hennalan kaavahankkeiden asukasillassa sekä jo ennen sitä tässä alla olevalla keskustelupalstalla.

Lisätietoja antavat projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen ja kaavoitusarkkitehti Armi Patrikainen, yhteystiedot

Lähde: www.lahtiuudistuu.fi


Jaa
Twiittaa
Jaa