[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Asikkala – Elämyksiä elämän varrelle!

Asikkala on terveysliikunnan edelläkävijä ja viihtyisä vesistökunta Päijät-Hämeessä, Päijänteen ja Vesijärven kainalossa. Reilun 8 000 asukkaan kunta on lämminhenkinen, ja asukkaiden tarvitsemat palvelut ovat käden ulottuvilla.

Suomen parhaimmaksi pieneksi kuntakeskukseksi vuonna 2015 valitun kuntakeskus Vääksyn palvelutarjonta on keskikokoiseksi kunnaksi monipuolinen. Valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin ympäristöihin kuuluva vanha Vääksy historiaa henkivine rakennuksineen ja kanavanseutu ovat myös matkailijoiden suosiossa. Vääksystä alkaa Suomen kaunein maisemareitti, joka etenee huikeiden maisemien Pulkkilanharjua pitkin kohti Keski-Suomea.

Elinvoimaa vilkkaan yritystoiminnan lisäksi alueelle tuo kunnan oma Vesivehmaan lentokenttä, Päijät-Hämeen ainoa, jonka kehittämiseen panostetaan. Kunnan lukion ilmailulinja hyödyntää lentokenttää opetuksessa ja lukiosta lennähtääkin ulos tulevia ilmailulupauksia.

Asikkalan kunta on kokeilumyönteinen ja innostava paikka asua ja yrittää. Asioita tehdään porukalla innovoiden ja omaan tekemiseen uskoen, mikä tuottaa iloa kuntalaisille. Valinta Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi näkyy asukkaille ilmaisina liikuntapaikkoina ja salivuoroina, liikkuvina kouluina ja päiväkoteina sekä kattavana vapaa-ajanviettotarjontana.

Onnellinen ja sujuva arki on loppujen lopuksi asukasviihtyvyydessä se tärkein asia. Asikkalassa luot arjen pieniä elämyksiä koko elämän varrelle, löytyypä omasi sitten Päijänteen kansallispuistosta, kalareissulta, lenkkipolulta tai muskarista. Kotiudu Asikkalan kuntaan!!

 

www.asikkala.fi

Isa Maunula
kehittämispäällikkö
Asikkalan kunta