[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Forssa – asu aidosti kaupungissa

Forssan kaupunki tarjoaa asukkailleen laadukkaat palvelut ja omakotirakentajille todella monipuolisen tonttitarjonnan niin kaupungin keskusta-asumiseen kuin vehreissä maalaismaisemissa asumiseen. 

Oman kodin hankinta on elämän suurimpia päätöksiä ja siksi asumisen eri vaihtoehdot tulee harkita tarkkaan ennen hankintoja. Omakotitalon rakentaja saa varmimmin juuri sitä mitä haluaa voidessaan suunnitella kotinsa omalle perheelleen sopivaksi. 

Forssan ehdottomia vahvuuksia ovat sen toimiva ja tehokas keskustan alue sekä maalaishenkiselle sopivat rauhalliset kylätaajamat. Kaupungin tavoitteena onkin kehittää jatkuvasti kaupungin tonttitarjontaa niin, että tontteja löytyisi kaupunkikeskustan alueelta vain kävelymatkan päästä palveluista sekä maaseudun rauhasta. Omakotirakentajalle siis eri vaihtoehtoja ja valinnanvaraa on paljon. 

Tonttikaupan vauhdittamiseksi Forssalla on tämän vuoden ajan käynnissä 100 euron tonttikampanja, jossa upean, luonnonläheisen maalaismaisemassa olevan omakotitontin saa omakseen vain satasella. Tontit sijaitsevat vehreillä Koijärven, Matkun ja Vieremän Mäkilamminpuiston alueilla. 

Forssan uusin omakotitonttialue sijaitsee Ojalanmäessä, jossa asut kaupungissa, mutta lähellä ympäröivää luontoa. Ojalanmäen metsäisellä alueella lenkkeilyreitit ovat lähellä ja sieltä on hyvät kevyenliikenteen yhteydet keskustaan. Matkaa keskustaan ja kauppatorille on 2 km, lähikouluun ja uimarantaan vain kilometri, joten matkat sujuvat mukavasti vaikka pyöräillen.  

Kaupunki opastaa ja palvelee omakotitalorakentajia monin eri tavoin ja on mukana rakennusprojektin eri vaiheissa. Jos suunnitteilla on tontin hankinta, vain soitto riittää ja asiantuntijamme tulee paikan päälle esittelemään kiinnostavia tonttikohteita. 

Asumisen vaihtoehtoja omakotirakentamisen lisäksi täydentävät kerros- ja rivitalokohteet. Forssa onkin kattavine palveluineen houkutteleva vaihtoehto esim. helppoon ja joustavaan senioriasumiseen. Forssan runsas ja upea kulttuuritarjonta sekä lukuisat vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet antavat sisältöä ja virikkeitä hyvään elämiseen.

Yritystontteja räätälöidään yrittäjien tarpeisiin ja synergiaedut huomioidaan tonttitarjonnassakin. Valmiita, monipuoliseen yritystoimintaan soveltuvia yritystontteja on ympäri kaupunkia ja Forssan uusimpia alueita ovat etenkin ympäristöalan yrittämiseen sopivat Ratasmäen ja Kiimassuon yritysalueet, joissa puitteet ja tiet ovat jo kunnossa.

Rakentavin yhteistyöterveisin,

Jari Kesäniemi  |  kaupunginjohtaja
Forssan kaupunki