[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Hämeenkyrö – asumista ja elämistä mukavasti maalla

Hämeenkyrö on tunnettu virkeä ja elinvoimainen kulttuurikunta, joka on kuuluisa kauniista maisemistaan. Hämeenkyrön kunta sijaitsee Suomen Kasvukäytävällä ainoastaan 30 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. 

Asuminen ja yrittäminen

Asumista ja työssäkäyntiä tukevat hyvät maantie- ja tietoliikenneyhteydet. Tarjolla on vapaita heti rakennettavissa olevia tontteja ja uusia asuin- ja yritysalueita kaavoitetaan tulevaisuudessa lisää. Kaavoitus tukee vapaa-ajan asumisen muuttamista vakituiseen asumiseen siihen sopivilla alueilla.

Vetovoima, arjen sujuvuus ja elinympäristön turvallisuus, laatu ja viihtyisyys paranevat 2022 valmistuvan uuden Hämeenkyrönväylän myötä. Kunnan kohdalla liikennevirran määrä on noin 10 000 autoa vuorokaudessa ja kunta onkin panostanut vuosittain myös liikenneturvallisuuteen. Joukkoliikenteen palvelutarjonta on hyvällä tasolla ja tukeutuu linja-autoliikenteeseen.

Hämeenkyrö on hyvä sijoittumispaikka yrittämiselle Suomen logistisesti keskeisessä liikennevirrassa. Puolen tunnin vaikutusalueella ovat Pirkanmaan kasvavat markkinat ja monipuolinen työvoima. Aktiivisella elinkeinopolitiikalla ja monipuolisella toisen asteen koulutuksella sekä yhdessä maankäyttöpalvelujen ja kaavoituksen kanssa luomme ketterästi edellytyksiä elinkeinorakenteen monipuolistumiselle, yrittäjyydelle ja työllisyyden kasvulle.

Jos nykyiset tai uudet yritykset tarvitsevat toimitiloja, tontteja tai työvoimaa, on kunta yrittäjän apuna etsimässä ratkaisuja. Lisäksi elinkeinopalvelut vastaavat yleisestä kuntamarkkinoinnista, matkailun kehittämisestä sekä elinkeinoelämän seudullisesta kehittämisestä. Hämeenkyrön kunnalla on tarjolla yritystontteja, jotka ovat räätälöitävissä yrittäjän tarpeen mukaan.

Kasvatus ja opetus

Hämeenkyrössä on kolme päiväkotia Heinijärvellä, Kirkonkylällä sekä Sasissa. Jokaisella päiväkodilla on omat toiminnan painotuksensa esimerkiksi kestävän kehityksen periaatteet sekä lähialueiden kauniin luonnon ja lähimetsän tutkiminen.  Kirkonkylän päiväkoti tarjoaa myös vuorohoitoa vuorotyötä tekevien perheiden lapsille. Suurimmilta kyliltä löytyy neljä alakoulua, kunnassa on myös yläkoulu sekä lukio. Lisäksi paikallinen toisen asteen SASKY- koulutuskuntayhtymä tekee yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa.

Vapaa-aika ja matkailu

Hämeenkyrössä on tarjolla runsaasti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Maisematie.fi sivuilta löytyy kätevästi kaikki kohteet elämyksistä majoitukseen sekä tapahtumiin.