Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Uusi Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC on nyt jaossa!   Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät Rakentajan ABC -telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Löydät lähimmän jakelupisteesi verkkolehden Rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ja palvelut -osiosta.… Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Hankasalmi – aitoa maaseutua kaupunkiseudulla

Hankasalmi on aito lähes 5000 asukkaan maaseutukunta. Ysitie ja rautatie tekevät kunnastamme helposti saavutettavan. Kymmenien järvien, koskien ja muiden upeiden luontokohteiden kuntana olemme pienoiskuva tuhansien järvien Suomesta aivan Jyväskylän vieressä.

Hankasalmi kuuluu siis Jyväskylän työssäkäyntialueeseen, mutta on toisaalta työpaikkaomavaraisin Jyväskylän seudun kunnista. Versowoodin saha, Kiilto Clean, TMK Energiakoura, Jari-Pekka, Halltex ja Tapijola-ikkunat, Revontuli ja Häkärinteet ovat esimerkkejä upeista yrityksistämme. Mutta teollisuutemme ja matkailumme ohella Hankasalmi on Jyväskylän seudun aidoin maaseutukunta ja olemme ylpeitä siitä, että lehmät laitumella ovat niin ysitielle kuin taajamissamme normaali näky.

Revontuli ja Häkärinteet luovat kunnastamme yhden Keski-Suomen matkailukeskuksista ja tarjoavat asukkaillemmekin loistavat vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Ratsastuskoulumme on tunnettu halki Suomen ja Varnes-Hippoksen ravirata täydentää vahvaa hevosharrastusta, joka kruunautuu sillä, että olemme ravikuninkaan Tähen Toivomuksen kunta. 

Asukkailleen Hankasalmi on hyvän arjen kunta. Meille valmistuu juuri upea uusi koulukeskus kirkonkylään ja uudet päiväkotitilat ensi syksyksi. Niemisjärvelle rakentui uusi päiväkoti muutama vuosi sitten ja samalla peruskorjattiin koulua. Aseman koulun peruskorjauksestakaan ei ole pitkä aika. Uusi terveyskeskus nousee vuodenvaihteeseen mennessä kuntaan ja samalla uusia palveluasumisen tiloja. Kirkonkylän ja Aseman välille rakennamme 10 kilometriä kevyen liikenteen väylää turvallisuutta ja liikkumismahdollisuuksia luomaan.

Hankasalmella on siis upeat puitteet asumiseen puhtaan kauniin maaseutuluonnon keskellä. Palvelut ovat kunnossa erikoisliikkeitä myöten – Hangan Lava ja Revontuli tarjoavat huippuesiintyjiä omassa kunnassamme, Hankalasta kirkonkylällä puhumattakaan. Häähninmäen kymmenien kilometrien luontopolut pöyräilyyn ja patikointiin ovat ainutlaatuisia koko Suomea ajatellen.

Jollet halua asua kaupungissa, niin silloin olemme sinulle loistava mahdollisuus. Aito hyvien palvelujen maaseutukunta vireän yliopistokaupungin naapurissa. Ja jollet heti tule meille asumaan, niin matkailijoille tarjoamme lasikattoigluja, revontulia, tähtien tutkimusta – ja siihen päälle vielä Suomen huippubändit, laskettelurinteet ja hulppean golfkentän. Tule olemaan tai käymään – Hankasalmella on kaikille tarjontaa.

 

Matti Mäkinen

Kunnanjohtaja | Hankasalmen kunta

www.hankasalmi.fi


Jaa
Twiittaa
Jaa