[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Helsingin Pasilaan suunnitellut tornitalot venyvät: korkeimpaan torniin yli 50 kerrosta ja 200 metriä korkeutta

YIT:n Trigoni-hankkeen kaksi korkeinta tornia ovat kasvaneet asemakaavan teon aikana.

Helsingin Pasilan tornitalohanke on kohoamassa aikaisemmin kerrottua korkeammaksi.

Kauppakeskus Triplan eteen suunnitellun Trigoni-hankkeen kaksi korkeinta tornia ovat kasvaneet asemakaavan teon aikana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen suunnitteleman tornitalokompleksin korkeimman talon kerrottiin aikaisemmin kohoavan 51 kerroksen korkuisena 180 metriin. Nyt korkeimmasta tornista on tulossa 200-metrinen.

Korkeimpaan torniin on tällä hetkellä tulossa muutama kerros lisää, tornialueen asemakaavoituksesta vastaava Helsingin kaupungin arkkitehti Ville Purma kertoo. Ylen mukaan tornien korotus on tehty rakennuttajana toimivan YIT:n toiveesta.

Muuntojoustavuutta lisää

Tornien korkeutta kasvattaa Purman mukaan pääasiassa kuitenkin talon kerroksien korkeuden lisääminen niin kutsutun muuntojoustavuuden eli tilojen muunneltavuuden takia.

”Eli jos niiden käyttötarkoitus muuttuu esimerkiksi asumisesta toimistokäyttöön, niin se on mahdollista kun yksittäiset kerrokset ovat riittävän korkeita.”

Korkeimpaan torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola. Korkeimman tornitalon viereen nousee myös toinen torni, johon on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja. Tornien jalustaan tulee kaupallisia tiloja, myymälöitä sekä pysäköintipaikkoja.

Toiseksi korkeimman tornin korkeudeksi kerrottiin aikaisemmin noin 140 metriä 40 kerroksessa. Myös tämä torni tulee Purman mukaan kasvamaan muutamalla kerroksella.

Kahden tornin korottaminen ei Purman mukaan ole maisemallisesti kovin suuri muutos.

”Ne sopeutuvat yhtä hyvin kaukomaisemaan kuin ne vähän matalammat”, hän sanoo.

Tällä hetkellä kaavoitettavana olevan, viidestä talosta koostuvan hankkeen länsialueen kolmea muuta taloa ei Purman mukaan olla tällä hetkellä korottamassa.

Kaupunkiympäristölautakuntaan alkuvuonna

Triplan eteläpuolelle sijoittuvan tornitaloalueen suunnitelmaa etsittiin valtion Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa.

Tornitalohankkeen asemakaavaehdotus esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle alkuvuodesta 2020. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa joko vuonna 2020 tai 2021, HS kertoi lokakuussa 2018.

Kaikkiaan YIT:n hankkeeseen kuuluu yhdeksän kerrostaloa.

Lähde: Rakennuslehti.fi

  •  
  •  
  •