[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

JOUTSAISAA ELOA VAIN TUOKION PÄÄSSÄ KAUPUNGEISTA

Haluaisitko viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön kauniin luonnon keskellä? Paikan, jossa pakettiin kuuluisivat hyvä sijainti, sujuvat arjen palvelut, erinomaiset harrastusmahdollisuudet ja suuremmat kaupungit ympärillä? Olisiko toivelistalla myös tasokas koulupolku varhaiskasvatuksesta lukioon ja lähellä sijaitsevat hyvät terveyspalvelut? Ehkä myös mukavaa tekemistä ja tapahtumia ympäri vuoden? Etätyöpäivätkin muistuttaisivat lauantaita – tauolla voisi pyrähtää vaikkapa metsälenkille tai toviksi pihakoivun katveeseen? 

 

Jos vastasit kyllä, Joutsa tarjoaa sinulle oikeat puitteet mielekkään elämän rakentamiseen. Keskellä kauneinta Järvi-Suomea, ylväiden havumetsien ja kimmeltävien vesistöjen rauhassa on tilaa vapaa-ajan unelmille ja perhe-elämälle. Joutsassa kaikki arvokas on lähellä! 

Virkeässä liki 4300 asukkaan kunnassamme asuminen on sujuvaa, avaraa ja arki toimii. Joutsa on alueellinen palvelukeskus, jossa hyvien kunnallisten palveluiden lisäksi on saatavilla mm. kattavat kaupalliset palvelut ja monipuolista osaamista luovista aloista teollisuuteen. Mielenkiintoisia harrastusmahdollisuuksia on tarjolla ympäri vuoden ratsastuksesta vesilajeihin, musiikista kalastukseen ja moottorikelkkailusta skeittaamiseen tai vaikka frisbeegolfiin. Koulut ovat lähellä ja vuoden 2020 lokakuussa valmistui merkittävänä investointina uusi sote-keskus.  

Rakentajan toivottaa tervetulleeksi mm. luonnonkaunis Everstinmäen asuinalue valmiilla kunnallistekniikalla aivan Joutsan ytimessä. Huippusijainti Nelostien varrella luo nopeat yhteydet ja työmatkat sujuvat leppoisasti ruuhkitta myös lähimpiin kaupunkeihin. Päijänteen rannalta Rutalahden kylästä ja Leivonmäeltä hurauttaa Jyväskylään jo noin 35 minuutissa, Joutsan keskustastakin reilusti alle tunnissa. Yhteydet toimivat hyvin myös etelän suuntaan, Helsingistäkään ei ole kuin noin kaksi tuntia Joutsaan. Etätyöntekijöille kunta tarjoaa vuoden 2021 ajan myös maksuttoman etätyöpisteen käyttömahdollisuuden Joutsan keskustassa hyvien palveluiden keskellä.   

Upeat luontoelämykset, mm. Leivonmäen kansallispuisto tai aivan keskustan tuntumassa Valklammin pitkospuut, ovat monien mielestä ykkösjuttu. Mutta myös penkkiurheilijaa, taiteen ja tapahtumien ystävää hemmotellaan. Vuoden mittaan voi jännätä omien suosikkien menestystä esimerkiksi SM-suosählyssä, hiihtokisoissa ja ralleissa tai heittäytyä Taidelaitos Haihatuksen inspiroivien näyttelyiden pariin. Myös rokki raikaa ja banjot pärisee kun mm. legendaarinen Joutorock-kyläfestari jyrähtää käyntiin. Tanssijalka voi puolestaan vipattaa vaikkapa perinteitä henkivän Letkaliiterin parketilla. Joutsassa et ole jouten – ellet välttämättä halua! 

 

Harri Nissinen 

Kunnanjohtaja | Joutsan Kunta