[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Kaukolämmön myytit murtuvat

1. Kaukolämpö on kallista.

”Naapuri laittoi lämpöpumpun ja kehuu nyt säästöillä. Minunkin kannattaa tehdä samoin. Kaukolämmön hintahan voi nousta vaikka miten paljon, eikä asiakas voi muuta kuin maksaa.”

Gaia Consulting Oy:n selvitys vahvisti, että Lahti Energian kaukolämpö on erinomainen lämmitysmuoto niin kustannuksiltaan kuin ympäristönkin kannalta. Lue koko tutkimus lahtienergia.fi/lampo!

Kaukolämpöön liittyminen on edullista. Alkuinvestointi asiakaslaitteineen on esimerkiksi vain noin 30–60 prosenttia maalämmön hinnasta. Maalämmön hankintahinta vaihtelee paljon.

Lahti Energian kaukolämpö tuotetaan lähes täysin bio- ja kierrätyspolttoaineilla, joten kivihiilen kasvava verotus ei näy hinnassa. Lämmitysmuotojen välinen kilpailu varmistaa, että kaukolämmön hinta pysyy kohtuullisena tulevaisuudessakin.

 

2. Kaukolämmön päästöt ovat suuret. 

”Eikö kaukolämpöä tuoteta kivihiilellä? Sitähän tuodaan ulkomailta, ja päästöt ovat valtavat.”

Kaukolämpö on ympäristöystävällistä. Lahti Energia luopui kivihiilestä energiantuotannossaan 1.4.2019. Lahtelainen kaukolämpö tuotetaan paikallisilla kierrätys- ja biopolttoaineilla. Se vähentää Lahti Energian vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 600 000 tonnia, mikä vastaa noin 60 000 suomalaisen vuotuisia päästöjä.

Kymijärvi III -laitoksen biopolttoaine on kestävän kehityksen mukaista, sertifioitua puuta: metsätähdehaketta ja sahojen sivutuotetta. Puita ei kaadeta polttoaineeksi. Lahti Energia polttaa sivujakeita, jotka mädätessään tuottaisivat joka tapauksessa päästöjä.  Lisäksi kaukolämpö tuotetaan usein energiatehokkaasti sähkön ja lämmön yhteistuotantona.

 

 3. Kaukolämpöön liittyminen ja käyttö on hankalaa. 

”Toimiiko kaukolämpö varmasti, vai täytyykö minun olla koko ajan säätämässä 

laitteita? Liittyminenkin vaikuttaa monimutkaiselta.”

Kaukolämmön saa helposti käyttöön netissä liittymislomakkeella. Sen jälkeen Lahti Energia laatii sopimuksen sekä suunnittelee ja rakentaa liittymän mittauskeskukselle saakka. Asiakkaan valitsema urakoitsija asentaa asiakaslaitteet, jotka saa myös meiltä. Lopuksi Lahti Energian asiantuntija varmistaa, että kaikki on kunnossa.

Asiantuntijat huolehtivat kaukolämmön toimituksesta ympäri vuorokauden. Toimitusvarmuus on huikeat 99,98 prosenttia. Lämpöpumpun tai öljykattilan omistajan tulee sen sijaan itse valvoa tuotantoa. 

Kaukolämpö ei tarvitse lämminvesivaraajaa. Asiakaslaitteiden automaatio huolehtii, että lämpöä tulee sopivasti tarpeen mukaan: saunaillat tai pakkaspäivät eivät tuota ongelmia. 

 

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää! 

Lahti Energia Oy

kaukolampo@lahtienergia.fi  |  02917 02921

Kauppakatu 31, 15141 Lahti  |  www.lahtienergia.fi/lampo