[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

KAUKOLÄMPÖ – HUOLETONTA ENERGIAA VASTUULLISESTI

HUOLETONTA ENERGIAA

Lahti Energia huolehtii kaukolämmön toimituksesta ympäri vuorokauden. Kaukolämmön toimitusvarmuus onkin huikeat 99,98 prosenttia. Lämpöpumpun tai öljykattilan omistaja sen sijaan vastaa tuotannosta itse. Kaukolämpö ei tarvitse lämminvesivaraajaa. Asiakaslaitteiden nykyaikainen automaatio huolehtii, että lämpöä on tarjolla aina sopivasti.

Kaukolämmön tilaaminen on helppoa. Lahti Energia laatii sopimuksen sekä suunnittelee ja rakentaa liittymän mittauskeskukselle saakka. Valitsemasi urakoitsija asentaa kaukolämpölaitteet. Lopuksi Lahti Energian asiantuntija tekee tarkastuksen ja varmistaa, että kaikki on kunnossa.

VASTUULLISESTI

Vuonna 2020 uusiutuvien energialähteiden osuus kaukolämmön tuotannossa oli 95 prosenttia. Lahtelainen kaukolämpö on siis lähes hiilineutraalia. Halukkaille on tarjolla myös täysin hiilidioksidipäästötön tuote, Vihreä lämpö.

Kaukolämpöä tuotetaan bio- ja kierrätyspolttoaineilla Kymijärven voimalaitoksilla. Kierrätyspolttoaine koostuu materiaalikierrätykseen kelpaamattomista, mutta hyvin palavista jätteistä eli muovista, paperista, pahvista ja puusta. Kaukolämpöä tuotetaan myös kestävän kehityksen mukaisella sertifioidulla puulla, kuten metsätähdehakkeella ja sahojen sivutuotteilla. Puuta ei siis kaadeta polttoaineeksi.

JA TIETENKIN EDULLISESTI

Kaukolämpöön liittyminen on edullista. Liittymis- ja laiteinvestointi on yleensä vain noin 30–60 prosenttia maalämmön hinnasta. Maalämmön hankintahinta vaihtelee paljon tapauskohtaisesti. 

Lahti Energian kaukolämpö tuotetaan lähes täysin uusiutuvilla polttoaineilla, joten fossiilisten polttoaineiden kasvava verotus ei näy hinnassa. Lämmitysmuotojen välinen kilpailu varmistaa, että kaukolämmön hinta pysyy kohtuullisena tulevaisuudessakin.

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää!

Lahti Energia Oy

kaukolampo@lahtienergia.fi

02917 02921