Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Uusi Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC on nyt jaossa!   Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät Rakentajan ABC -telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Löydät lähimmän jakelupisteesi verkkolehden Rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ja palvelut -osiosta.… Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Kylpyhuoneet saa remontoida ilman rakennuslupaa Helsingissä – muutama poikkeus

Märkätiloja voi rakentaa ja korjata ilman rakennuslupaa Helsingissä marraskuun alusta alkaen. Uudet, korjattavat ja laajennettavat kylpy- ja löylyhuoneet saa rakentaa olemassa olevaan rakennukseen lähes aina ilman viranomaisen lupaa. Jos rakennuksen sisätilat on suojeltu tai rakenteet ovat kosteusvaurioituneet, tulee lupa kuitenkin hakea.

Märkätiloja ovat ne huonetilat, joiden lattiapinta joutuu vedelle alttiiksi ja joiden seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä.

Lupa tai lausunto tarvitaan harvoin

Märkätilahankkeisiin tarvitaan lupa tai lausunto vain seuraavissa tapauksissa

1. Rakennuslupa pitää hakea, jos
– rakennuksen sisätilat, joita muutetaan, on suojeltu
– hankkeessa muutetaan rakennuksen suojeltuja julkisivuja.
2. Jos muutettavan alueen rakenteet ovat kosteusvaurioituneet, tulee luvan tarve selvittää rakennusvalvontavirastosta.
3. Jos lattian tai seinien kantaviin rakenteisiin tehdään muutoksia tai rakenteiden kuormitus lisääntyy oleellisesti, asia käsitellään Z-lausuntona. Ohje Z-lausunnon hakemisesta päivitetään lähipäivinä. Sen saa rakennusvalvonnan verkkosivuilta.

Taloyhtiön lupa tarvitaan

Vaikka hanke ei vaatisikaan viranomaisen lupaa, on aina selvitettävä, salliiko taloyhtiö muutokset. Myös asemakaavaa tulee noudattaa.

Aiemmin voimassa ollut märkätilojen lupatarpeen helpotus on osoittanut, että taloyhtiöt, rakentajat ja asukkaat ovat hyvin tietoisia ilmanvaihdon ja vedeneristysten tarpeellisuudesta. He myös käyttävät suunnittelun, rakentamisen ja valvonnan ammattilaisia apunaan.

Lisätietoa 17.11. seminaarissa

Muutoksesta kerrotaan lisää 17.11.2015 pidettävässä rakennusvalvonnan ajankohtaisseminaarissa Savoyssa.

Lähde: Kiinteistölehti


Jaa
Twiittaa
Jaa