[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Lakea aloitti puukerrostalon rakentamisen Kuopiossa

Lakea on aloittanut puukerrostalon rakennustyöt Julkulan kaupunginosassa Kuopiossa.

Kuopioon valmistuu ensi syksynä ensimmäinen moderni puukerrostalo. Kuva: Lakea

 

Kallaveden äärelle valmistuva ja elementeistä rakennettava asunto-osakeyhtiö valmistuu tämän vuoden syksyllä.

Seitsemänkerroksisessa talossa on yhteensä 45 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Samaan aikaan tontille rakennetaan myös puurakenteinen rantasauna ja laiturialue.

Talo rakennetaan elementeistä ja suurelta osin sisätiloissa.

”Asunnot rakennetaan sisätiloiltaan mahdollisimman valmiiksi elementtitehtaalla, josta ne kuljetetaan tilaelementteinä paikalleen. Myös tontilla rakennus suojataan säältä kerroksittain tehtävällä työmaa-aikaisella suojalla”, Lakean projektipäällikkö Niko Herranen kertoo.

Lakealla on paljon kokemusta puukerrostalorakennuttamisesta. Sen Jyväskylään rakennuttama kahdeksankerroksinen Puukuokka 1 valmistui vuonna 2014, jonka jälkeen yritys on rakennuttanut seitsemän muuta puukerrostaloa ja kuusi puurakenteista palvelutaloa eri puolille Suomea.

Taloyhtiöstä voi ostaa asunnon Lakean kehittämällä omalla rahoitusmallilla, jossa asukas maksaa ensin seitsemän prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Tämän jälkeen hän asuu vuokralla ja maksaa kokonaisvuokran yhteydessä kuukausittain lainanlyhennysosuutta.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asunnon voi lunastaa omakseen loppusuorituksella. Tässä vaiheessa asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä yleensä noin
40 prosenttia. Loppusuorituksen jälkeen asunto muuttuu tavalliseksi, asunto-osakeyhtiölain määrittelemäksi omistusasunnoksi.

Lakea on tähän mennessä rakentanut tällä rahoitusmallilla yhteensä 16 taloa.

Nyt rakennettavan taloyhtiön naapuriin nousee tulevaisuudessa toinenkin samalla mallilla toteutettava puukerrostalo.

Hankkeen KVR-urakoitsijana toimii JVR-Rakenne.

Lähde: Rakennuslehti.fi