Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Uusi Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC on nyt jaossa!   Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät Rakentajan ABC -telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Löydät lähimmän jakelupisteesi verkkolehden Rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ja palvelut -osiosta.… Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Lempäälään rakennetaan energiaomavarainen toimintaympäristö

Siemens ja Lempäälän Energia rakentavat älykästä ja energiaomavaraista toimintaympäristöä.

Lempäälän Energia Oy on tehnyt sopimuksen Siemens Osakeyhtiön kanssa älykkään keskijänniteverkon, verkon automaatiojärjestelmän sekä sähkövaraston toimittamisesta Marjamäkeen. Lempäälän energiayhteisö -hanke on työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihanke.

Lempäälän Energia toteuttaa Marjamäen pienteollisuusalueelle, valtatie kolmen varteen Tampereen läheisyyteen, omavaraisen älykkään energiajärjestelmän. Uudessa toimintamallissa teollisuusalueelle tulevat toimijat voivat liittyä hajautettuun energiajärjestelmään ja myös osallistua aktiivisesti sähkömarkkinoille.

Älykkäällä järjestelmällä on kyky osallistua joustavasti eri markkinoille, ja tarvittaessa energiajärjestelmä pystyy myös itsenäiseen saareketoimintaan irtautumalla valtakunnan verkosta. Hankkeella taataan sähkötehon riittävyys ympäri vuoden muun muassa uusiutuvia energialähteitä hyödyntäen.

”Mikä hienointa, nyt yritysyhteistyömme syvenee entisestään. Marjamäessä yrityksille on tarjolla täysin uusi, ympäristön ehdoilla toimiva älykäs toimintaympäristö”, kertoo Lempäälän Energia Oy:n toimitusjohtaja Toni Laakso.

”Tämä on ainutlaatuinen toteutus maailmassa näin laajassa mittakaavassa. Toteutuksessa käytetään uusimpia teknologiaratkaisuja tasapainottamaan ja varmistamaan alueen energiantuotantoa”, toteaa Siemensin Energia-divisioonan johtaja Jussi Mäntynen.

Lähde: Talotekniikka-lehti.fiJätä Vastaus

Jaa
Twiittaa
Jaa