[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

LOVIISA – SUOMEN PARAS PIKKUKAUPUNKI

Moni tuntee Loviisan ihanana vanhojen talojen ja avoimien puutarhojen tapahtumakaupunkina, mutta Loviisa on paljon muutakin. Satsaamme lapsiin ja nuoriin – parhaillaan kaupunkiin rakentuu kaksi uutta koulua. Loviisa isännöi myös valtakunnallisia asuntomessuja vuonna 2023 uudella Kuningattarenrannan alueella.

UUSI ASUINALUE LOVIISANLAHDEN ITÄRANNALLE

Ilta-auringon puolelle, Loviisanlahden itärannalle muodostuu uusi Kuningattarenrannan asuinalue, jolla järjestetään asuntomessut kesällä 2023. Messualue sijaitsee alle kilometrin päässä Loviisan torilta.

Kuningattarenrannalta aukeaa näkymä vastarannalla sijaitsevaan historialliseen Alakaupunkiin ja harjumaisemaan. Uusi asuinalue muodostaakin kiinnostavan kontrastin länsirannan vanhan asuinalueen kanssa, kun perinteinen ja moderni puurakentaminen kohtaavat.

Kuningattarenrantaan rakennetaan omakoti- ja rivitaloja sekä asuinkerrostaloja ekologista puurakentamista suosien. Ranta-alue suunnitellaan kaupunkilaisten yhteiseksi rantapuistoksi saunoineen, pienvenesatamineen ja liikuntapaikkoineen. Kuningattarenrannan kaavoitus on käynnissä, ja messutontit ovat tulossa avoimeen hakuun keväällä 2021.

 

UUSI ALAKOULU KOSKENKYLÄÄN JA YLÄKOULU KESKUSTAAN

Suositun Koskenkylän alueen palvelut paranevat entisestään, kun uusi kaksikielinen koulukeskus valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Uudisrakennus rakennetaan hirrestä, jonka jälkeen viereinen vanha koulurakennus kunnostetaan. Aivan koulujen tuntumassa sijaitsevat liikuntatila Agricolahalli ja kaksikielinen päiväkoti.

Koskenkylässä Israelinmetsän asuinalueella on myynnissä luonnonkauniita metsäisiä omakotitontteja. Israelinmetsästä on lyhyt matka E18-moottoritielle, ja ajoaika esimerkiksi Porvoon keskustaan on vain 20 minuuttia.

Loviisan keskustaan rakennetaan CLT-massiivipuusta uusi ruotsinkielinen yläkoulu, tuleva Lovisavikens skola. Koulu valmistuu liikuntahallin ja Lovisa Gymnasiumin viereen loppuvuonna 2019.

 

Tervetuloa vierailulle ja asumaan!

Lue lisää Loviisasta: loviisa.fi ja visitloviisa.fi . Tutustu Loviisaan muuttaneiden tarinoihin osoitteessa loviisa.fi /asuparemmin.

Kaikki Loviisan kaupungin tontit löydät osoitteesta kartta.loviisa.fi /tontit.