[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Luhanka – Saariston rauhassa keskellä Suomea

Keski-Suomen eteläosassa Päijänteen rannalla sijaitseva 700 asukkaan Luhanka on Manner-Suomen pienin kunta. Luonnonkaunis kuntamme tarjoaa uniikin maalaismiljöön ja saariston tunnelmaa sisämaassa. Pinta-alastamme kolmannes on vesistöjä ja meidät on nimetty saaristo-osakunnaksi, mikä tarkoittaa sitä, että osa kunnastamme täyttää saaristolain mukaiset olosuhteet. Luonnosta pidetään huolta. Päijänteen puhtautta vaalitaan ja kuntamme panostaa voimakkaasti uusiutuvan energian tuotantoon. Haluamme, että kaunis luontomme säilyy tulevillekin sukupolville.

Enemmän tilaa elää

Kuntamme sijainti lähellä maakuntakeskusta ja pääkaupunkiseutua on suotuisa niin yritystoiminnan kuin työssäkäynninkin kannalta ja suurestakin maailmasta Luhanka on vain valokuidun päässä. Lisäksi Keski-Suomen alhaisin tuloveroprosentti ja edulliset tontit mahdollistavat hyvän ja rauhallisen elämän ja antavat aidon ja helpon vaihtoehdon ruuhkaisille kaupungeille. Luhanka tarjoaa ihanteellisen elinympäristön rauhaa ja luonnon läheisyyttä arvoistavalle, kuitenkin hyvien yhteyksien päässä kasvukeskuksista.

Unelmana koti järvinäkymällä?

Hepoluhdan asemakaava-alueella, aivan kirkonkylän palveluiden tuntumassa on myytävänä tontteja omakotirakentamiseen. Hepoluhdan kaikilla tonteilla on maisemanäköala Päijänteelle ja alueella on valmiina kunnallistekniikka ja nopea valokuitu. Tontinostajille on varattu rannasta venepaikat.

Peruspalvelut omalta kylältä

Luhangassa on pienestä koostaan huolimatta hyvät ja toimivat peruspalvelut. Perusterveydenhuolto toteutetaan yhteistyössä lähikuntien kanssa, joten lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut löytyvät kotikylältä. Lapset ja vanhukset hoidetaan täällä pienissä yksiköissä. Pienten lasten varhaiskasvatus tapahtuu Luhangassa ryhmäperhepäivähoidossa. Uusi puukoulumme luo puitteet turvalliseen ja viihtyisään koulunkäyntiin.

Vireää vapaa-aikaa

Luhangassa on helppoa viettää aktiivista ja mieltä virkistävää vapaa-aikaa. Harrastusmahdollisuuksia tarjoavat niin kunta kuin yksityisetkin palvelutarjoajat. Kunnassamme on liikuntasali ja kaksi kuntosalia, jotka ovat kuntalaisille ilmaisia. Ulkoilumaastomme ovat vertaansa vailla ja kalastus- ja metsästysmahdollisuudet erinomaiset. Marjametsät ovat kävelymatkan päässä. Luhangassa on kolme yleistä uimarantaa ja talvisin kilometreittäin hiihtolatua. Täältä löytyy myös tasokas ampumarata ja kenttiä tenniksen pelaajille. Luhanka on myös vahva kulttuuripitäjä. Kylätalossa tapahtuu ympäri vuoden ja sen tilat tarjoavat kaikenikäisille mahdollisuuden harrastaa kulttuuria kädentaidoista musiikkiin.

Yrittäjän Luhanka

Luhangassa toimii noin 60 yritystä ja uusillekin on tilaa. Suurin osa täällä toimivista yrityksistä on pieniä 1-3 hengen yrityksiä, mutta myös suurempia löytyy. Luhangassa viihdytään pitkään ja yritykset tulevatkin usein Luhankaan jäädäkseen. Täällä kohtaavat hyvä sijainti ja toimivat olosuhteet. Yritystontteja on tarjolla ja tarvittaessa kunnalla on myös valmius ostaa lisää maata yrityskäyttöön. Välimatkat Luhangasta lähikaupunkeihin

ja pääkaupunkiin ovat yrittäjää ajatellen järkevät ja nopea valokuitu mahdollistaa yhteydenpidon asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin, vaikka valtamerten taa.

 

Tervetuloa kotiin Luhankaan – Keskelle Suomea

Tuomo Kärnä  |  kunnanjohtaja  |  luhangan kunta