[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Maaseudun rauhaa aivan pääkaupunkiseudun kupeessa

Kumpuilevien metsien tahdittamat laajat peltoaukeat levittäytyvät silmänkantaman päähän ja täyttävät mielen rauhalla työpäivän jälkeen. Taakse jäävät kiire ja stressi. Saat akkujen pikalatauksen, ennen kuin saavut kotiin perheesi luokse.

Siuntio sijaitsee meren rannalla vain kivenheiton päässä pääkaupunkiseudulta, jonne pääset kätevästi HSL:n junalla tai Länsiväylää pitkin. Yhteydet ovat hyvät myös Lohjalle ja läntiselle Uudellemaalle. Täällä panostamme elämän laatuun ja laadukkaisiin palveluihin. 

Kuntakeskukseen, eli aivan Siuntion aseman lähettyville valmistuu kesällä 2022 uusi sivistys- ja hyvinvointikampus. Siihen muuttavat suomenkielinen Aleksis Kiven koulu (lk 1–9) ja ruotsinkielinen Sjundeå svenska skola (lk 1-6), suomen- ja ruotsinkieliset esikoulut, kirjasto, nuorisopalvelut ja perhekeskus. Kampuksessa on myös monitoimisali, jossa kaikenikäiset siuntiolaiset voivat nauttia esimerkiksi kulttuuritapahtumista. Suunnittelemme kuntakeskukseen myös uutta sotekeskusta muun muassa terveyskeskusta, sosiaalipalveluja ja vanhuspalveluja varten. 

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen edessä sijaitsee liikuntapuisto. Urheilukentän vieressä on vasta peruskorjattu liikuntahalli, jossa täysimittaisen palloiluhallin lisäksi on muun muassa kuntosali ja judosali. Vieressä ovat Fennia Arena, tenniskentät, skeittipuisto, pururata ja frisbeegolfrata. 

Harrastusmahdollisuudet ovat Siuntiossa hyvät. Suositun käsipallon lisäksi lajeja löytyy jalkapallosta karateen ja ratsastuksesta golfiin. Tarjolla on myös muun muassa musiikinopetusta, taidetta, purjehdusta, partiotoimintaa ja vapaapalokunnassa harjoittelua.

Historiaa hehkuvat kulttuurimaisemat luovat kauniit puitteet ulkoilulle. Loistavat ulkoilumaastot löydät myös Siuntion kylpylän vierestä sekä Kopparnäs-Störsvikin ulkoilualueelta, jossa sijaitsee upea Sandvikenin luonnonhiekkaranta.

Siuntiosta löydät tilaa unelmien kodille rauhallisessa ja turvallisessa ympäistössä. Kävelymatkan päässä juna-asemalta ja kuntakeskuksesta aukeaa Palonummen puutarhakylä, jossa on vielä runsaasti vapaita kunnallistekniikalla varustettuja tontteja. Palonummi on perheiden suosima rauhallinen alue, josta lasten on helppoa ja turvallista kulkea kouluun ja harrastuksiin. Palonummi on lähellä kaikkea. Ajat sieltä Helsinkiin noin 40 minuutissa.

Asemakaavoitettuja ja rakennusvalmiita tontteja löytyy myös Karlsåkerista kuntakeskuksen etelälaidasta, Sunnanvikista kantatie 51:n läheisyydestä sekä meren ääreltä Slussenista Störsvikin alueelta. Siuntion kunnalla on valmius rakentaa kunnallistekniikkaa nopeasti jo kaavoitetuille alueille sekä kaavoittaa uusia alueita. Rakennuslupaprosessimme on nopea ja joustava. 

Elät vain kerran, joten tee se laadukkaasti.
Siuntiossa on ihana elää!

 

Juha-Pekka Isotupa
kunnanjohtaja | Siuntion kunta