[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Miehikkälä – turvallinen kasvupaikka

Miehikkälässä on hyvä elää, yrittää ja kokea elämyksiä. Edellinen lause on kuntastrategiamme tahtotila. Tahtotila kiteytyi laajan strategiatyön aikana käytyjen keskustelujen ja kuntalaispalautteiden pohjalta. Itse koen, että realistinen ja selkeä visio on paras tapa viestiä siitä, mikä on kuntamme toiminnan tavoitteena. Emme ole kaupunki, emmekä koskaan halua ollakaan. Miehikkälä on maaseutukunta, joka tarjoaa hyvät ja turvalliset puitteet elämiseen lähellä kaunista luontoa.

Turvallisuus on meille tärkeä asia. Emme tarkastele sitä pelkästään rikostilastojen kautta vaan kokonaisuutena, joka käsittää mm. myös turvalliset ja terveet toimitilat työntekijöillemme ja kuntalaisillemme. Sisäilmaongelmat ovat valitettavasti olleet hyvin yleisiä monissa Suomen kunnissa, Miehikkäläkään ei ole niiltä välttynyt. Kuntaan on rakennettu uusi kirjasto, ala- ja yläkoulut sekä paloasema, koska edellisiä rakennuksia ei enää kannattanut korjata. Otamme sisäilma-asiat hyvin vakavasti ja osallistummekin Turun yliopiston Satakunta-hankkeeseen, jossa pyritään terveisiin tiloihin ja hyviin käytäntöihin.

Terveiden tilojen lisäksi kunta pyrkii toiminnallaan tarjoamaan turvallisen kasvuympäristön. Aluesuunnittelu ja kaavoitus ovat siinä myös keskeisessä roolissa. Kunnassa on vuosina 2017-2019 rakennettu useita lähiliikuntapaikkoja, jotka tarjoavat hyviä mahdollisuuksia harrastamiseen (mm. uimala ja frisbeegolfrata). 

Oma koti kullan kallis niinhän se vanha sanontakin kuuluu. Rakentamisprojektia suunnitellessa kannattaakin kysyä itseltään, mikä on elämässä tärkeintä. Vastauksen perusteella on helppo valita talolle oikea sijainti ja tontti. Jos arvostat luontoa, puhdasta ilmaa ja tilaa hengittää, meillä on tarjolla hyviä tonttivaihtoehtoja! Miehikkälän kirkonkylän asemakaavan ajantasaistuksen yhteydessä tarjonta täydentyi useilla viihtyisillä tonteilla. Kunnan sijainti ja sujuvat liikenneyhteydet mahdollistavat työssäkäynnin lähikaupungeissa, Kotka-Hamina-Kouvola-Lappeenranta -alue mahtuu alle tunnin ajomatkan sisälle. Keväällä 2018 valmistunutta E18-moottoritietä pitkin pääkaupunkiseudulle hurauttaa parissa tunnissa.

Kunnalla on käytössä kaksi huomattavaa perheille suunnattua avustusta. Kunta myöntää 4000 euron ensiasunnon hankinta-avustuksen, jos kotitalous hankkii ensiasunnon kunnasta (osakehuoneisto tai omakotitalo). Kunnan Lahja lapselle -raha on euromääräisesti vieläkin merkittävämpi. Jokaiselle kuntaan syntyvälle lapselle maksetaan 1000 euroa vuodessa aina kymmenenteen ikävuoteen asti (yhteensä enintään 10 000 euroa). Rahalla voi vaikka ostaa lapsiperheelle välttämättömiä tarvikkeita tai rahoittaa lapsen harrastuksia.

Lisätietoja kuntamme tarjoamista mahdollisuuksista löydät nettisivuiltamme (www.miehikkala.fi). Ota yhteyttä niin sovitaan treffit Miehikkälään, kerron mielelläni lisää kunnasta kasvotusten!

Arto Ylönen
kunnanjohtaja
Miehikkälän kunta