[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Monta syytä muuttaa ja rakentaa Loviisaan

Haluatpa asua merenrannalla, keskustan tuntumassa tai maaseutumaisessa kylämiljöössä, Suomen paras pikkukaupunki Loviisa tarjoaa asumisen laatua. Meillä on tarjota omaa rauhaa, mutta myös yhteisöllisyyttä, jota vain aito pikkukaupunki voi tarjota.   

Loviisan asumisen uusi lippulaiva on Kuningattarenrannan asuinalue Loviisanlahden rannalla, alle kilometrin päässä keskustan palveluista. Kuningattarenrannassa järjestetään Asuntomessut 7.7.–6.8.2023. 

Kuningattarenrannan alue muotoutuu parhaillaan: omakotitalojen rakentaminen alkaa vuodenvaihteessa 2021–2022 ja kiihtyy kevättä kohti. Upeaan merenrantamaisemaan on nousemassa moderneja ja myös perinteisempiä puu- ja kivitaloja. 

Kuningattarenrannan yhtiömuotoisille tonteille on tulossa Suomen mittakaavassa ennen näkemättömiä ratkaisuja: muun muassa kelluvia taloja ja kasvihuonetaloja. Ranta-alue on suunniteltu kaupunkilaisten yhteiseksi rantapuistoksi saunoineen, pienvenesatamineen ja liikuntapaikkoineen. 

Kivoja tontteja kyliltä

Loviisan kylistä löytyy tontteja jokaiseen makuun. Työ ja asuminen on helppo yhdistää Loviisassa – kattava kuituverkko mahdollistaa sujuvan etätyön tekemisen. 

Esimerkiksi Koskenkylän Israelinmetsässä voit nauttia vehreän metsäisestä ja kallioisesta ympäristöstä. Lähellä sijaitsevat niin vuorohoitoa tarjoava päiväkoti kuin uusi puurakenteinen kaksikielinen koulukeskus ja liikuntahalli. Koskenkylä sijaitsee kätevästi valtateiden 7 ja 6 solmukohdassa, ja vaikkapa Helsingin keskustaan ajat 45 minuutissa. 

Liljendalin Heikantbackenin maalaismaisemasta löytyvät unelmatontit niille, jotka kaipaavat ympärilleen tilaa ja luonnonrauhaa. Tontit sopivat myös ympärivuotista lomarakennuspaikkaa etsiville.

Petjärven asuinalue sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Strömforsin ruukin naapurissa. Alueella on upeat ulkoilumahdollisuudet vaellusreitteineen, Kymijoen melontareitteineen ja lähiliikuntapaikkoineen. Ruukissa on myös kyläkoulu ja päiväkoti.  

Kylillä sijaitsevien tonttien lisäksi vapaita tontteja löytyy Harmaakallion asuinalueelta, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Loviisan keskustasta. Alue soveltuu erityisen hyvin aktiiviselle liikkujalle, sillä alueen pohjoisosassa on valaistu kuntopolku ja lähellä sijaitsevat jäähalli, keilahalli ja jalkapallokenttä. Kävelymatkan päässä ovat myös päiväkoti ja lähikauppa. 

Yrittäjille Loviisassa on tarjolla teollisuus- ja liiketontteja niin keskusta-alueelta kuin sen ulkopuoleltakin. 

Asuminen Loviisassa on panostamista elämisen laatuun, sillä Loviisassa yksinkertaisesti vain asut paremmin kuin muualla! 

Tervetuloa meille! 

Lue lisää Loviisasta ja Kuningattarenrannasta: loviisa.fi ja 

kuningattarenranta.fi. Tutustu Loviisaan muuttaneiden 

tarinoihin osoitteessa loviisa.fi/asuparemmin. 

Tonttialueisiimme voit tutustua osoitteessa loviisa.fi/asuntotontit ja kaikkien Loviisan kaupungin tonttien varauspalvelun löydät osoitteesta https://kartta.loviisa.fi/tontit.