[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Mukavasti maalla

Elämää Hämeenkyrössä

Aurinko lämmittää ja ulkona tuoksuu raikkaus kesäisen sadekuuron jälkeen. Iltaisin voi ihailla tähtitaivasta, jota ei kaupungin keskustassa asuessa juuri koskaan nähnyt. Jossain kauempana kuuluu iloista puheensorinaa. Ei ole kiire minnekään ja istuminen ruuhkissa on vain kaukainen muisto.

Näin elämästä ajattelee moni kaupungista maalle muuttanut nuoriperhe. On haluttu muuttaa kauemmas kaupungin melusta ja saada enemmän omaa tilaa sekä rauhaa. Hämeenkyröön muuttopäätöksen tekee vuosittain useampi lapsiperhe. Yhtenä syynä kuulee kerrottavan hyvät päiväkoti- ja koulutilat, sillä puhdas sisäilma ei aina ole itsestäänselvyys ja lapsilleen toivoo tietysti parasta.

 

Hämeenkyrön kunta on panostanut viime vuosina täysin uusiin koulu- ja päiväkotirakennuksiin sekä peruskorjannut vanhoja. Uudet tilat ovat saaneet positiivisen vastaanoton käyttäjien keskuudessa ja esimerkiksi lisääntynyt harrastusvälinetarjonta on koettu hyvänä juttuna. Mahnalan uuden koulun pihasta löytyy laavu, joten kesken koulupäivän on mahdollista lähteä vaikka retkelle paistamaan makkaraa.

 

Hämeenkyrössä on panostettu asemakaavoitettuihin tontteihin keskustan lisäksi myös maaseudun rauhassa. Ensimmäinen kunnan keskustan ulkopuolinen asemakaavoitettu tonttialue nousi Mahnalaan joitakin vuosia sitten. Mahnala on kuulu upeista kansallismaisemistaan ja asemakaava-alueen kaikki tontit onkin jo joko myyty tai varattu.

 

Vuoden 2021 aikana Mahnalan viereiseen kylään Sasiin on tulossa uusi tonttialue, jolle on kaavoitettu 12 pientalotonttia. Alue sijaitsee Sasin päiväkodin välittömässä läheisyydessä Hämeenkyrön keskustasta Tampereelle päin mentäessä. Tarjolla olevat tontit ovat kaikki yli 2000 neliön kokoisia ja sijaitsevat ihanassa peltomaisemassa. Tonteille ollaan parhaillaan rakentamassa kunnallistekniikkaa ja varauksia aletaan ottaa vastaan pikapuoliin.

 

Elämä maalla on juuri sellaista, kun siitä haluaa tehdä. Harrastustarjontaa löytyy omalta paikkakunnalta monipuolisesti ja luonto kaikkine mahdollisuuksineen alkaa heti takapihalta. Hämeenkyrössä voi ihailla esimerkiksi Etelä-Suomen korkeinta koskea, joka kuohuu vapaana neljänä päivänä kesässä.  Kaupungissakin voi vierailla, vaikka päivittäin, sillä matka Hämeenkyröstä Tampereelle taittuu reippaassa puolessa tunnissa.

 

Tanja Lahti
Hämeenkyrön kunta