[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

NRC Group laajentaa Kotkan Kotolahden ratapihaa – valmista ensi syksynä

Kotolahden ratapihaa laajennetaan viidellä uudella raiteella vaihteineen. Laajennus parantaa Haminan-Kotkan sataman toimivuutta ja turvallisuutta.

Väylävirasto on tehnyt sopimuksen Kotolahden ratapihan raiteiston laajennuksesta NRC Group Finlandin kanssa. Parannustyöt alkavat välittömästi ja niiden myötä Kotolahden ratapihaa laajennetaan viidellä uudella raiteella vaihteineen.

Laajennus parantaa Haminan-Kotkan sataman toimivuutta ja turvallisuutta. Satama on Suomen suurin yleis-, kontti-, vienti- ja kauttakulkuliikenteen satama, joten kuljetusten sujuvuuden varmistaminen on elinkeinoelämän kannalta erittäin tärkeää.

”Työt aloitetaan humuksen ja kasvuston poistolla sekä muutaman uuden sähkörataperustuksen asennuksella. Kesäkuussa asennetaan vaihteita ja heinäkuussa alkavat raiteiden sepelöinnit, pölkytykset ja kiskotus. Kaapelireittien tulee olla valmiina heinäkuun loppuun mennessä. Kävelykulkutiet ja viimeistelytyöt saattavat urakan loppuun syksyn aikana”, Väylän projektipäällikkö Miia Kari kertoo.

Myöhemmin alkavissa urakoissa toteutetaan turvalaite-, sähkörata- ja vahvavirtatyöt. Turvalaitteiden käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2021. Näiden urakoiden urakoitsijavalintaprosessi on vielä kesken.

Kotolahden ratapihan kokonaisurakka on aikataulutettu valmistumaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

 

Lähde: Rakennuslehti