Jyväskylän seudun Rakentajan ABC 2019 on julkaistu!

Uusi Jyväskylän seudun Rakentajan ABC on nyt jaossa! Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät uusista telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Paljon uusia ilmoittajia mukana!

0 comments

Omakotirakentaminen kääntynyt kasvuun

Omakotirakentamisen pahin pohja näyttää olevan takana ja aloitusten määrä on kääntynyt kasvu-uralle.

Vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsenyritysten toimittamien omakotitalojen määrä oli 14 % suurempi verrattuna edelliseen vuoteen, joka oli historiallisen heikko vuosi. Toimitusten arvossa mitattuna kasvua oli 17 %.

Ennustetta vuoden 2016 omakotialoituksille on nostettu 6 500:n – ensi vuodelle odotetaan noin 7 000 omakotitaloaloitusta.

PTT:n jäsenyritykset toimittivat vuoden 2016 toisella neljänneksellä kuluttaja-asiakkaille 700 omakotitalopakettia. Kasvua on 18 % verrattuna edelliseen vuoteen. Pakettien arvo oli yhteenlaskettuna 68 miljoonaa €, kasvua oli 24 %.

Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana omakotitaloja toimitettiin 980 kappaletta, mikä on 14 % enemmän kuin edellisenä vuotena. Toimitusten arvossa mitattuna kasvua oli 17 %.

PTT:n jäsenyrityksiltä kysyttiin elokuussa näkymiä markkinatilanteen kehittymisestä seuraavien 3 ja 6 kuukauden aikana. Saldoluvut ovat korkeimmalla tasolla sitten PTT:n tilastoinnin aloittamisen, joten ala uskoo positiivisen kehityksen jatkuvan. Positiivisen markkinakehityksen uskotaan jatkuvan vuonna 2017.

Lähde: Talotekniikka-lehti


Jaa
Twiittaa
Jaa