[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Onko seuraava osoitteesi Muuramessa?

Muuramessa voit viettää rentoa vapaa-aikaa monipuolisten palveluiden äärellä. Kunnan lähiliikuntapaikat ja laadukkaat kirjasto- ja kulttuuripalvelut houkuttelevat kävijöitä kunnan ulkopuoleltakin. Muuramenjoen luontopolulta voi poiketa ostamaan jäätelöä, ja nauttia samalla keskustan kiireettömästä tunnelmasta. Polkupyörällä pääsee helposti asuinalueelta toiselle ystävien luokse kyläilemään tai keskustan palveluita käyttämään. Yhteys Muuramesta omalla autolla Jyväskylän keskustaan vie ainoastaan 15 minuuttia, ja Jyväskylän liikenteen julkiset liikennepalvelut kattavat erinomaisesti Muuramen asuinalueita. 

Luontorikas Muurame on jatkuvasti kasvava kunta, joka tunnetaan aktiivisesta elinkeinopolitiikasta, erinomaisista hyvinvointipalveluista ja ainutlaatuisesta yrittäjyyden tukemisesta. Muuramessa satsataan voimakkaasti myös lapsiperheisiin ja rakennetaan paljon uutta. Satavuotiaassa kunnassa investoidaan parhaillaan muun muassa kouluihin ja päiväkotiin. Kunnan jättihanke, Mäkelänmäen uuden koulun rakentaminen, pääsi toukokuussa 2021 huolellisen suunnittelun jälkeen toteutusvaiheeseen.

Suomen pientalomyönteisin kunta

Hyvien palvelujen ohella Muuramessa on kiinnitetty erityistä huomiota perheiden viihtymiseen tarjoamalla houkuttelevia tontteja kauniiden vesistöjen läheisyydestä. Tonteille onkin kasvukunnassa kysyntää, ja kohteet menevät kaupaksi kohtuullisilla myyntiajoilla. Uusia tontteja jaetaan asuinalueilta vuosittain noin 20 kappaletta, ja niiden hinnat ovat kiinteitä ja hintaluokkiin määriteltyjä. Hinnat vaihtelevat 25 000 euron ja 75 000 euron välillä riippuen tontin sijainnista ja koosta. 

Muurame palkittiinkin vuoden 2020 Suomen pientalomyönteisimpänä kuntana. Neljännen kerran jaetun tunnustuksen myönsi Omakotiliitto, joka teki valinnan yhdessä Hirsiteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa. Muurame sai kiitosta muun muassa osallistavasta ja asukaslähtöisestä päätöksenteosta ja kaavoituksesta. Muuramessa myös asumiskustannukset ovat edulliset muihin kuntiin verrattuna. Elinvoimainen kunta on saanut runsaasti kiitosta aikaisemminkin, sillä Muurame on palkittu muun muassa yrittäjäystävällisimpänä kuntana, luovimpana kuntana ja kehittäjäkuntana.

Tulevaisuudessa elinkaariasumiseen panostaminen ja erilaiset älykkäät ratkaisut tulevat olemaan merkittävässä osassa Muuramen asukkaiden hyvinvoinnin kehityksessä. Tervetuloa tutustumaan hyvän kasvun paikkaan, monien mahdollisuuksien Muurameen!