[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Onko sinulla hyvä idea ympäristöprojektiksi? Lahden kaupunki saattaa rahoittaa sitä

Vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti rahoittaa kaupunkilaisten ensi vuodelle ideoimia, teemaan liittyviä projekteja. Rahaa on jaossa kaikkiaan 40 000 euroa.

Kaupunki tarjoaa projektitukea yhteisöllisyyttä, osallisuutta tai luonnon monimuotoisuutta tukevaan toimintaan. Lahtelaiset voivat myös ideoida talvista tekemistä ja tapahtumia, jotka edistävät kestävää liikkumista tai lisäävät asukkaiden ja ympäristön hyvinvointia.

Projektit tulisi toteuttaa ensi heinäkuun loppuun mennessä. Talviaikaan kohdistuvat projektit tulisi kuitenkin toteuttaa jo ensi maaliskuun loppuun mennessä.

Asukkaiden lisäksi ideointiin voivat osallistua lahtelaiset yhteisöt ja yritykset. Suurin asukkaille myönnettävä tuki on 1 000 euroa, yhdistykset ja yritykset voivat saada projektilleen enintään 6 000 euroa.

Asiantuntijaraati arvioi hakemukset. Päätökset pienimmistä tuista tekee konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen. Yli 2 000 euron tuista päättää kaupunginhallituksen osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto.

Projektitukea voi hakea 1.-28. lokakuuta kaupungin verkkosivuilla.

Lähde: ESS