[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Petäjävesi – Perheystävällisyyttä ja yrittäjämyönteisyyttä

Jos etsit itsellesi, perheellesi tai yrityksellesi uutta kotia, niin Petäjävesi on sinua varten. Petäjävesi on vanhan kirkon maailmanperintökohteestaan tunnettu vajaan 4000 asukkaan maaseutukunta kaupungin tuntumassa. Olemme Keski-Suomessa osa kasvavaa Jyväskylän seutukuntaa ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.   

Me täällä Petäjävedellä tuotamme laadukkaita ja monipuolisia palveluja niin kuntalaisille, kesäasukkaille, yrittäjille kuin myös satunnaisille vieraille. Kunnan ja paikallisten yrittäjien palvelut ovat hyvässä kunnossa ja niiden kehittämiseen panostetaan jatkuvasti lisää. Lisäksi Jyväskylä on vain puolen tunnin ajomatkan päässä. 

Millainen paikka Petäjävesi on?

1. Me olemme rohkeita – Meille rohkeus tarkoittaa halua nähdä, valmiutta tehdä ja uskallusta olla avoin uudelle, samalla olemassa olevasta hyvästä välittäen. Tätä kaikkea kutsumme myös luovuudeksi ja valmiudeksi uudistua.

2. Haluamme olla Keski-Suomen perheystävällisin kunta – Petäjävesi on tunnettu luonnonläheisenä ja viihtyisänä hyvinvointikuntana, joka tarjoaa monipuoliset ja perheystävälliset asumismahdollisuudet loistavalla sijainnilla keskellä kauneinta Suomea. Menestystekijöitämme ovat laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus, vetovoimainen lukio, houkuttelevat asuinalueet sekä monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet.

3. Meille yrittäjä on ystävä – Me Petäjävedellä ajattelemme, että hyvinvointi rakentuu työlle. Ymmärrämme myös sen, että elinvoimainen kunta tarvitsee aktiivisia yrityksiä. Hyvät logistiset yhteydet sekä ketterä ja palvelualtis kuntaorganisaatiomme ovat menestystekijöitä, jotka palvelevat niin aloittavia kuin jo olemassa olevia yrityksiä.

4. Petäjävesi tunnetaan maailmanperinnöstään, kulttuuristaan ja luonnostaan – Aktiivinen kulttuurielämä, maailmanluokan historia sekä puhdas luonto rikastuttavat niin vierailijaa kuin meillä asuvaa. Petäjäiset juuret ovat vahvat ja vahvistuvat edelleen.

Tonttitarjontaa meiltä löytyy niin asumiseen kuin yrittämiseen. Esimerkiksi Olkkolan, Kaksosen ja Halkokankaan asuinalueilta löytyy monipuolisia ja edullisia tontteja oman kodin rakentajalle. Yrittäjien tarpeisiin vastataan Palvalahden ja Rautakylän yritysalueilla, jotka ovat rakenteilla ja tarjoavat jatkossa loistavat puitteet yrityksille hyvällä sijainnilla. Matkailijalle meillä on tarjota maailmanperintöä ja luonnontaikaa. Kannustan kaikkia lähtemään patikoimaan Tampin kierrokselle, ihastelemaan Karhunahtaan maisemia, frisbeegolfaamaan Kettulanvuoreen tai laineiden kannateltavaksi Wanhan witosen melontareitille.

Tervetuloa asumaan meille ja kehittämään Petäjävedestä entistä upeampaa kotikuntaa. Suhtaudumme tulevaisuuteen positiivisesti ja vastaamme asukkaiden tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Kunnanjohtajan toimiston ovi on aina auki kuntalaisia varten. Ota rohkeasti yhteyttä. 

 

Mikko Latvala

Kunnanjohtaja | Petäjäveden kunta