[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Riihimäki on kulttuurin, robotiikan ja kohtaamisten kaupunki

Riihimäki tunnetaan rautatie-, varuskunta- ja lasiteollisuushistoriasta. Esimerkiksi puistomaisen Hyttikorttelin ainutlaatuinen tunnelma muistuttaa menneestä ajasta ja silloisten lasityöläisten asuinalueesta, joka on säilynyt pääpiirteissään ennallaan. Lasinvalmistusta, -taidetta ja -historiaa esittelevässä Suomen lasimuseossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä. Riihimäellä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen museokeskittymä, sillä lasimuseon lisäksi kaupungista löytyvät metsästys-, työväentalo-, taide- ja kaupunginmuseo.

Mutta Riihimäki on paljon muutakin! Täällä kulttuuri ja luonto ovat vahvasti läsnä kaupunkilaisten arjessa. Suomen suurimmasta nuorisoteatterista on ponnistanut parrasvaloihin muun muassa Janne Kataja, Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen. Riihimäen Teatterin esityksiä tullaan katsomaan kauempaakin. Joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut ovat Suomen suurin ja vanhin eräalan tapahtuma. Vuodesta 1972 lähtien messuilla on vieraillut yli miljoona ihmistä.

Riihimäellä asukkaiden arki on helppoa, sujuvaa ja turvallista. Meillä kaikki lapset osallistuvat robotiikan opetukseen varhaiskasvatuksesta yläkouluun ainoana kaupunkina Suomessa. Riihimäellä tiedetään, että robotiikka on tulevaisuuden yleissivistystä – meillä kasvatetaan tulevaisuuden huippuosaajia! 

Riihimäki on tiivis ja yhteisöllinen kaupunki; yli 90 prosenttia riksulaisista asuu kolmen kilometrin säteellä rautatieasemasta. Riksussa välimatkat ovat lyhyet ja suurin osa palveluista on pyörämatkan päässä. Pendelöinti on helppoa, sillä pääradan ja moottoritien ansiosta pääkaupunkiseudulle ja Tampereen seudulle pääsee alle tunnissa. Hämeenlinnaan juna kulkee noin 20 minuutissa ja Lahteen 45 minuutissa. Lentokentällekin matka taittuu puolessa tunnissa.

Riihimäen asunto- ja tonttitarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Kaupungin tonttien hakeminen onnistuu helposti sähköisessä esittely- ja varauspalvelussa. Palvelussa voit tutustua esimerkiksi Huhtimonmäen ja Metsäkorven ajantasaiseen tonttitilanteeseen, kaavatietoihin ja alueiden peruspalveluihin. Soita tai lähetä sähköpostia, tonttimyynti@riihimaki.fi, p. 050 413 8147. Autamme sinua mielellämme! Kaupungin tonttitarjonnan lisäksi mieluista tonttia voit etsiä myös kaupungin verkkosivujen yksityisten tonttipörssistä.

 

Olipa asumismuotosi mikä tahansa, Riihimäki on erinomainen valinta!