[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Siuntiossa arkikin tarjoaa elämyksiä

Siuntio on asumisen ja elämisen helppoa arkea korostava kunta läntisellä Uudellamaalla. Sijainti pääkaupunkiseudun läheisyydessä ja vaivattomat kulkuyhteydet tekevät Siuntiosta mainion asuinpaikkakunnan aivan metropolialueen vieressä. Siuntio kuuluu HSL:een.

Kaksikielinen Siuntio tarjoaa asukkailleen luotettavat peruspalvelut. Lapsiperheiden arkeen panostetaan päiväkodeista ja kouluista alkaen ja harrastusmahdollisuuksia on paljon. Työikäisiä helpottaa mm. arjen HSL-yhteydet ja joustava kantatie 51:n liikenne pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueelle. Terveydenhuoltopalvelut toimivat ja jonoja ei juuri tunneta.

Kunta valmistelee uuden sivistys- ja hyvinvointikampuksen suunnittelua ja rakentamista. Syyslukukauden 2022 alussa valmistuvaksi suunniteltuun rakennukseen tulee ajanmukaisten koulutilojen lisäksi kaikille kuntalaisille suunnattuja sivistyspalveluita, mm. kirjasto.

 

Monipuolisia tekemistä

Siuntion maisemaa edustavat lukuisat joet ja järvet, aurinkoiset merenrantapaikat, laajat peltoaukeat ja kumpuilevat laaksot. Tavaramerkkejä ovat upeat kulttuurimaisemat ja historialliset nähtävyydet. 

Vaellus-, pyöräily-, ratsastus- ja melontareiteillä pääsee Siuntiossa ihailemaan huikeita maisemia. Störsvikin virkistysalueella reitit kulkevat merenrannan laakeilla kallioilla. Störsvikissä sijaitsee myös upea ja kansainvälisestikin arvostettu Pickalan golfkenttä. 

Käsipallolla on pitkät perinteet Siuntiossa. Sjundeå IF pelaa sekä miesten, että naisten SM-sarjassa ja suurin vuosittainen tapahtuma Siuntiossa on Sjundeå Cup käsipalloturnaus.

Sisäliikuntaa voi harrastaa mm. kansainväliset käsipallo-, futsal- ja salibandystandardit täyttävässä Fennia Arenassa. Scandic Siuntio puolestaan tarjoaa majoitus- ja ravintolatoiminnan lisäksi kylpylä- ja kuntosalipalveluita.

Aleksis Kiven perintöä kantavassa Siuntiossa on myös korkeatasoista kulttuuritarjontaa. Vuosittain järjestetään marraskuussa arvostettu Lux Musicae –musiikkitapahtuma. Historialliset linnat, kartanot ja upea keskiaikainen kirkko ovat paitsi nähtävyyksiä, myös juhlavia konserttitiloja.

 

Pelkkä tontti vai uusi elämä? 

Siuntiosta löydät tontin joka lähtöön. Etsit sitten väljempää omakotitalotonttia tai pienempää, kätevän kokokoista tonttia käytännölliselle ja toimivalle kodillesi, Siuntio on etsintöjesi kohde. Käy tutustumassa tontteihimme www.siuntiontontit.fi, löydä omasi ja tee uusi kotisi Siuntioon!

Siuntiossa yhdistyvät perinteet ja nykypäivän olosuhteet
oman elämän rakentamiselle. Tutustu lisää osoitteessa 

www.esitteemme.fi/siuntio/WebView.

Tervetuloa tekemään omaa onnellista tarinaasi.

 

Kalle Stenbäck
Elinvoimapäällikkö
Siuntion kunta