[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Taistelussa viruksia ja epäpuhtauksia vastaan!

Erityinen keraaminen antibakteerinen laatta, joka tuhoaa viruksia ja bakteereja.

Viimeisen vuoden olemme eläneet pandemian ehdoilla. Kriisi on horjuttanut yleistä turvallisuuden tunnettamme ja muuttanut päivittäisiä rutiinejamme. Puhtaus ja hygienia ovat nousseet entistä tärkeimmiksi teemoiksi ja konkreettisiksi aseiksi, joilla jokainen voi auttaa ja osallistua taisteluun viruksia vastaan kohti normaalimpaa elämää.

Täsmäaseen taisteluun tarjoavat erityiset itsepuhdistuvat keraamiset laatat, jotka tuhoavat bakteereja ja viruksia. Laattojen valmistusprosessissa laattoihin lisätään titaanidioksidia, joka fotokatalyyttisen ominaisuutensa ansiosta reagoi valoon pilkkoen ja tuhoten bakteerit ja virukset. Titaanidioksidi on ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään ylivoimainen saasteiden tuhoaja.  Se ei ainoastaan pysy puhtaana, vaan eliminoi bakteereja ja hajottaa ilmassa olevia epäpuhtauksia parantaen ympärillä olevan ilman laatua. Ominaisuus säilyy laatassa yhtä tehokkaana koko laatan eliniän.

Testattu Covid -19 viruksella

Laatan itsepuhdistuva ominaisuus on pitkän kehitys- ja tutkimustyön tulos. Metodia on kehitetty kansainvälisesti jo kymmeniä vuosia. Bakteerien ja virusten eliminointikykyä mittaavien testitulosten mukaan jopa 94 % Covid-19 viruksesta tuhoutui laatan pinnalta altistuksen jälkeen. 

Laajat ja laadukkaat mallistot

Antibakteerisista ominaisuuksista huolimatta laattojen työstö ja asennus tapahtuu perinteisten laattojen tavoin. – Antibakteerisia laattoja valmistaa useampi laattatehdas. Mallistot ovat laajat ja moninaiset, kertoo yrittäjä ja laatta-asiantuntija Johanna Olkkonen. -Laattoja on saatavilla sekä sisä- että ulkokäyttöön, niin kotiin ja yksityistiloihin, kuin julkisiinkin tiloihin. Valittavana on runsas määrä erilaista upeaa designia ja vaihtoehtoa.  Asiakas voi myös halutessaan valita mallin ja tilata laatan antibakteerisella ominaisuudella.

Ekologinen ja kestävän kehityksen vaihtoehto

Ominaisuuksiensa ansiosta laatan hoidoksi riittää pelkkä vesipesu. Ympäristöä kuormittavia ja haitallisia kemikaaleja ei tarvita. -Useat pesuaineet saattavat jättää laatan pinnalle kalvon, johon bakteerit tarttuvat. Näiden laattojen hoidossa ei tarvita ollenkaan kemiallisia suoja-aineita. Vuosien saatossa varsinkin julkisissa tiloissa, kun puhutaan laajoista pinta-aloista ja kovasta kulutuksesta, tämä on taloudellisestikin merkittävä säästö, sanoo Olkkonen. – Laatat ovat täysin luonnonmateriaaleista valmistettuja kestäviä ja laadukkaita tuotteita, eivätkä ne aiheuta päästöjä ympäristöön. Päinvastoin niillä on ilmaa puhdistava ja hajuja sitova ominaisuus. Erityisesti julkisissa tiloissa, kuten esimerkiksi päiväkodeissa, sairaaloissa, kouluissa ja ravintoloissa näiden ominaisuuksien merkitys korostuu. Tosin mikä olisi sellainen paikka, johon tällaisia ominaisuuksia et haluaisi, pohtii Johanna Olkkonen.

 

Teksti: Katri Järvenpää