[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Tervetuloa Lapinlahdelle

Lapinlahti tunnetaan mm. yleisurheilun GP-kisoista, Maalaismarkkinoista, Taidemuseo Eemilistä ja Valion tehtaasta. Kuntamme tunnetaan myös luotettavana ja aktiivisena yhteistyökumppanina.  Lapinlahtelaiset kannustavat toisiaan omatoimisuuteen sekä yhdessä tekemiseen ja meillä nähdään tulevaisuus valoisana. 

Meillä on turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö koko kunnan alueella, on mahdollisuus asua asemakaava-alueella tai väljästi maaseudun rauhassa. Kunnan tonttitarjonta on monipuolista ja se täydentyy parhaillaan upeilla Alapitkän rantatonteilla. Kunnalliset palvelut ovat saavutettavissa kaikissa asumisen vaihtoehdoissa. Kuntamme alueen työpaikat jakautuvat monelle eri sektorille. Yrityksemme tarjoavat työpaikkoja mm. elintarvike-, puunjalostus- ja metalliteollisuudessa, maa- ja metsätaloudessa, kone- ja rakennussuunnittelussa sekä palvelualoilla. Lisäksi hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat työssäkäynnin lähestulkoon koko Pohjois-Savon alueella.

Nyt ja lähivuosina Lapinlahdella panostetaan voimakkaasti mm. lasten ja nuorten palveluihin, kun Valio-Areenan kupeessa sijaitseva Matin- ja Liisan koulukeskus uudistetaan perusteellisesti. Tähän uudistustyöhön kunta käyttää kaikkiaan noin 20 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä koulukeskukseen on rakenteilla uusi alakoulu, joka valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Alakoulun valmistumisen jälkeen uudistetaan myös yläkoulurakennukset ja liikuntatilat. Näillä investoinneilla Lapinlahden kunta haluaa turvata ajanmukaisen, terveellisen ja liikunnallisilta puitteiltaan ainutlaatuisen oppimisympäristön nuorisollemme pitkälle tulevaisuuteen.

Lapinlahdella riittää mielekästä tekemistä myös vapaa-ajalla monenlaisten harrastusten parissa. Liikuntapaikkamme ovat ensiluokkaiset, yhdistys- ja seuratoiminta on aktiivista ja kulttuuritarjontaa on monipuolisesti. Myös Kaskikuusen kansalaisopisto tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua moneen mukavaan ja hauskaan toimintaan kutsuen mukaansa lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia.

Jos Sinulla, Perheelläsi tai Yritykselläsi on haussa elinympäristö, jossa on moni asia kohdallaan, pidä Lapinlahti mielessä.

 

Janne Airaksinen
Kunnanjohtaja
Lapinlahden kunta