Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Uusi Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC on nyt jaossa!   Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät Rakentajan ABC -telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Löydät lähimmän jakelupisteesi verkkolehden Rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ja palvelut -osiosta.… Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Tuusula sai vuoden 2020 Asuntomessut

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on myöntänyt vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulan kunnalle. Energiaratkaisuja tullaan viemään yhteisölliseen suuntaan. Maalämpökaivot tai aurinkopaneelit voivat hyvin olla koko korttelin tai taloyhtiön yhteisomistuksessa. 

Kaikkien aikojen ensimmäiset Asuntomessut järjestettiin Tuusulan Lahelanrinteessä vuonna 1970. Näin ollen vuoden 2020 messut ovat 50-vuotisjuhlamessut.

Tuusulan esittämä messualue Rykmentinpuistossa sopii hyvin vuoden 2020 Asuntomessujen pitopaikaksi”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Noin kuuden hehtaarin kokoinen asuntomessualue sijaitsee entisen varuskunnan alueelle rakentuvalla Rykmentinpuiston asuinalueella, Hyrylän keskustan tuntumassa. Asuntomessualue on osa suurempaa Rykmentinpuiston kokonaisuutta, ja koko Rykmentinpuiston alueelle tulee tulevaisuudessa 10 000–15 000 uutta asukasta. Asuntomessualueesta rakentuu luonnonläheinen, asukkaiden tarvitsemat palvelut tarjoava kyläkaupunki.

”Alueen asemakaava on luonteeltaan hyvin salliva ja siten luomme olosuhteet varsin monipuoliselle rakentamiselle. Tavoitteena on esitellä mahdollisimman paljon tulevaisuuteen suuntaavia asumisen kehityshankkeita”, Heiskanen sanoo.

Kunnanjohtaja Hannu Joensivu toteaa, että Asuntomessut tuovat Tuusulan kunnalle sekä Rykmentinpuiston asuinalueelle valtakunnallista julkisuutta ja lisäävät tietoisuutta asumismahdollisuuksista Tuusulassa.

”Tuusulassa on järjestetty Asuntomessut paitsi vuonna 1970, myös vuonna 2000 Nummenharjulla. Meillä on vahva brändi omakotiasumisen kuntana, ja kolmannet Asuntomessumme vahvistavat tätä kuvaa”, Joensivu sanoo.

Tuusulan kunnan Rykmentinpuisto-projektin projektipäällikkö Tuomo Sipilän mukaan messualueen kantavina teemoina tulevat olemaan taide ja lähienergian tuotanto.

”Energiaratkaisujen osalta haluamme viedä energiantuotantoon liittyvää ajattelua pidemmälle, yhteisölliseen suuntaan. Esimerkiksi maalämpökaivot tai aurinkopaneelit voivat hyvin olla koko korttelin tai vaikkapa taloyhtiön yhteisomistuksessa sen sijaan, että jokainen talo tuottaa vain oman energiansa. Kaiken kaikkiaan tänne rakentuu aikaa kestävä, tulevaisuuteen suuntaava asuinalue”, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan alue tarjoaa asukkailleen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Messualueen vierestä löytyy Keski-Uudenmaan suurin liikuntakeskus, ja koko Rykmentinpuistoon rakennetaan kattava kevyen liikenteen verkosto. Esimerkiksi messualueelta pääsee Keravan juna-asemille uutta pyöräilybaanaa pitkin.

Lähde: talotekniikka-lehti.fi


Jaa
Twiittaa
Jaa