[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Unelmien hevosasumista Ypäjällä

Upeaa maalaismaisemaa, kavioiden kopsetta, kadunkulkijan iloinen tervehdys – olet saapunut Ypäjälle. Suomen tunnetuimmasta hevospitäjästä Ypäjältä löydät upeaa valtakunnallisestikin merkittävää perinnemaisemaa sekä huippupuitteet erityisesti hevosläheiseen asumiseen. 

Ypäjä sijaitsee Kanta-Hämeessä hyvien liikenneyhteyksien päässä upeissa Loimijoen jokivarsimaisemissa. Ypäjä on erityisen tunnettu hevosistaan ja Ypäjällä sijaitseekin yksi suurimmista hevosalan oppilaitoksista ja hevosurheilun valmennuskeskuksista – Hevosopisto sekä Suomen hevosurheilumuseo ja Hevosalan osaamiskeskus Hippolis. Hevosten lukumäärä onkin asukasmäärään suhteutettuna ehdottomasti suurin maassamme, sillä lähes joka viides ”turpa” Ypäjällä on hevosen turpa. 

Ypäjä onkin erinomainen paikka toteuttaa unelmat omasta tallista. Hevosläheiseen asumiseen on Ypäjällä panostettu erityisesti Honkalan alueella. Honkalaan on kaavoitettu eri kokoisia hevostalli- ja asuintontteja, joissa on huippupuitteet sekä hevosharrastamiseen että ammattimaisempaan hevos- ja urheilupalveluiden harjoittamiseen. Honkalan alue on suunniteltu ja kaavoitettu niin, että reilun kokoisille tonteille on mahdollista rakentaa asuinrakennuksien lisäksi kaikki hevosten pitoon tarvittavat rakennukset ja aputilat.

Honkalasta löytyykin tontteja isoille valmennustalleille ja pikkutalleille sekä isompia tontteja, jotka mahdollistavat vaikkapa oman maneesin rakentamiseen. Tonttien neliöhinta on 1,50 €/m² ja tonttikoot vaihtelevat 1200 neliöstä 28 000 neliöön. Honkalasta on suorat hevosreitit Hevosopiston urheilualueelle, ja Ypäjän keskustan palvelut ovat aivan kivenheiton päässä. Erilaisia tonttivaihtoehtoja Ypäjältä löytyy laajemminkin edulliseen hintaan, alkaen 0,10 €/m². 

Eipä ole Ypäjällä hevosten lisäksi ihmisilläkään hassummat oltavat. Ypäjän keskustasta löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja monipuoliset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja urheiluun. Ypäjältä löytyy esimerkiksi 18-reikäinen golfkenttä Loimijoki Golf, urheilukenttä, trampoliinipuisto, Frisbee-Golf -rata, Pumptrack-rata sekä Rautarinteen uudet kuntoportaat. Ypäjä onkin aktiivisen ihmisen paratiisi!

 

Ypäjältä tontin ostamisesta haaveilevan kannattaa olla suoraan yhteydessä kunnan tekniseen johtajaan Jouko Käköseen puh. 0500 801 914, jouko.kakonen@ypaja.fi.