[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Uudistuva ja samalla perinteinen merikaupunki Hanko

Kaksikielinen idyllinen pikkukaupunki Hanko sijaitsee Suomen eteläisimmässä niemenkärjessä työntyen Itämeren hellään syleilyyn. Meri ympäröi Hankoa, ja se onkin tärkeä elementti niin paikallisille kuin kaupungissa vierailevillekin. Rantakallio on hyvä paikka hengähtää ja suunnata katse kohti horisonttia. 

Hanko elää juuri nyt positiivisessa muutoksessa. Monia isoja rakennusprojekteja sekä muita hankkeita kaupungin kehittämiseksi on käynnissä. Asunto- ja talokauppa käy kuumana, ja paljon remontoidaan ja rakennetaan. Valtuusto on vastikään hyväksynyt Furuvikin alueen asemakaavamuutoksen, joka tuo oman lisänsä kaupungin pientalotonttitarjontaan. 

Kaiken uudistuksen ja rakentamisen keskellä Hangossa elävät vahvana perinteet, jotka kytkeytyvät mereen ja siihen liittyviin elinkeinoihin, kuten kalastukseen, satamatoimintaan ja matkailuun. Kaupungin rannoilta voi bongata punaisia kymmeniä (osa jopa satoja) vuosia vanhoja kalavajoja, jotka kertovat kaupungin merellisestä historiasta. Keskustassa, erityisesti historiallisessa kylpyläpuistossa, voi ihailla toinen toistaan upeampia huviloita, joista osa kuuluu myös Hangon kansalliseen kaupunkipuistoon. 

Merellinen Hanko

Meren oleellinen rooli on otettu huomioon myös kaupungin perusopetuksessa, sillä kaikissa Hangon suomen- ja ruotsinkielisissä alakouluissa aloitetaan opetussuunnitelmaan kirjattujen vesillä liikkumisen ja vesipelastuksen opettaminen lapsille. 

Merellisyyden lisäksi Hanko tarjoaa luonnonläheisen, välittömän ja turvallisen paikan asua ja elää. Hangossa on pieneksi kaupungiksi paljon mahdollisuuksia harrastaa, sekä vilkas ja rikas kulttuurielämä. Lisäksi Hangosta on hyvät liikenneyhteydet isompiin kaupunkeihin, jotka radan sähköistyksen myötä paranevat entisestään.

Kehittyvä Hanko

Koverharin ja Lappohjan alueella on käynnissä yleiskaavahanke, jonka tavoitteena on tukea ja vahvistaa sataman toimintaedellytyksiä ja siihen liittyvän teollisuuden sijoittumista alueelle. Kaavassa huomioidaan virkistyskäyttö, ekologinen käytävä sekä luonto- ja suojeluarvot. Asuminen ja palvelut sijoitetaan pääosin Lappohjan taajamaan. 

Kaupungissa on lisäksi tarjolla valmiita yritys- ja teollisuustontteja monenlaisiin tarpeisiin. Olemassa olevaa yritystoimintaa halutaan tukea ja uusi toivotetaan tervetulleeksi.

Olisiko Hanko sinulle oikea paikka asua tai toimia? Tule ja jää!

www.hanko.fi