[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Valkeakoski, lähellä kaikkea ja kaikki lähellä!

Valkeakoski sijaitsee Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa, ja peräti neljäsosa kaupungin pinta-alasta on vettä, keskustan läpikin virtaa kaunis kanava. Kävelylenkille, vaeltamaan, maastopyöräilemään, melomaan tai vaikka ratsastamaan pääsee ihan kotikulmilta. 

Valkeakoski 2020

Valkeakoskella on tarjolla monipuolinen asumisen tarjonta. Viihtyisät pientaloalueet ja uudet kerrostalokohteet vesistöjen äärellä tarjoavat vaihtoehtoja moneen makuun. 

Omakotitontteja on tarjolla eri puolilla kaupunkia.  Tonttien koot vaihtelevat n. 500–2000 neliön välillä.   Edullisimmillaan tontin saa n. 15.000 eurolla. 

Harrasta ja voi hyvin

Valkeakoski tunnetaan laajasta harrastustarjonnastaan. Oman suosikkinsa löytävät niin taideaineiden kuin monipuolisen liikunnan ystävät. 

Valkeakoskella kaikki on lähellä, lähes kaikki liikunta- ja kulttuuriharrastuspaikat ovat viidentoista minuutin kävely- tai fillarimatkan säteellä. Kaupungissa on turvallista liikkua, ja voit jättää jäähyväiset iänikuiselle lasten kyyditys-rumballe.

Valtaosa urheilupaikoista on keskittynyt kilometrin säteelle kaupungin keskustasta. Kerhomajan ja Apian urheilupuistot yhdessä terveyspalveluiden ja kulttuuritarjonnan kanssa muodostavat Valkeakosken hyvinvointipuiston. KHL:n jääkiekkotähdetkin leireilevät vuosittain kaupungissa ja nauttivat laadukkaista olosuhteista. Jääkiekon lisäksi halleja löytyy niin tennikseen, keilailuun kuin padeliinkin. Harvinaisena helmenä Lotilanjärvellä kimmeltää myös SM-kisatasoinen soutustadion. 

Harrastaminen on myös huomattavasti esimerkiksi pääkaupunkiseutua tai Tamperetta edullisempaa. Esimerkiksi sali- ja kenttävuorot ovat nuorten ryhmille maksuttomia, uimahalliinkin pääsee muutamalla eurolla.

Päästä luovuus valloilleen

Myös monipuoliset taideharrastukset ovat Valkeakosken lempilapsia. Hyvä ryhmäytymisvinkki esimerkiksi paikkakunnalle muuttaville: harrastuksista löytää saman henkisiä ja saa taatusti kavereita. 

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil kehittää käden taitoja, itseilmaisua ja vahvistaa myös henkistä hyvinvointia. Kuvataidekoulu tarjoaa ainoana Pirkanmaalla myös arkkitehtuuriopintoja.

Musiikkiopistossa pääsee kokeilemaan lähes mitä instrumenttia tahansa. Opisto johdattaa musiikin iloihin myös alle kouluikäisiä muskarilaisia ja erityislapsia. Musiikkiopistossa pääsee opiskelemaan myös aikuisiällä. 

Tanssiopistossa voi aloittaa tanssin jo 3-vuotiaana, mutta mukaan pääsee kouluikäisenäkin. Tanssi on myös poikien suosiossa.

Valkeakosken Teatteriopistossa jo kuusivuotiaat pääsevät mukaan teatterin ihmeelliseen maailmaan. Ikävuosien myötä taidot karttuvat paitsi näyttelemisessä myös käsikirjoittamisessa ja dramaturgiassa, nuoret pääsevät myös itse ohjaamaan. 

Valkeakoskella voi parhaimmillaan saada yhden lukuvuoden opinnot samalla hinnalla kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kuukauden.

Nyssellä kätevästi

Valkeakoski kuuluu Tampereen seudun joukkoliikennejärjestelmään, ja voit matkustaa samoilla lipuilla edullisesti ja ekologisesti koko Nysse-alueella. Tämä helpottaa esimerkiksi työmatkaliikkujaa tai Valkeakoskella harrastuksissa kävijää. Matka taittuu nopeasti ja edullisesti. n

www.valkeakoski.fi