Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Uusi Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC on nyt jaossa!   Hae omasi jakelupisteistä, julkaisut löytyvät Rakentajan ABC -telineistä! Tutustu myös verkkolehteen täällä webissä. Löydät lähimmän jakelupisteesi verkkolehden Rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ja palvelut -osiosta.… Itä-Uudenmaan Rakentajan ABC 2020-21 on julkaistu!

Vantaa pohtii ratikkaa – yleissuunnitelma jäi lautakunnassa pöydälle

Vantaan kaupungin tekninen lautakunta käsitteli eilen tiistaina kokouksessaan ratikan yleissuunnitelmaa.

Lautakunta päätti jättää asian pöydälle ja käsitellä sitä uudelleen ylimääräisessä kokouksessa kahden viikon kuluttua.

Lautakunta keskusteli etenkin toteutusvaihtoehdoista, ratikan hyödyistä suhteessa bussiin sekä halusi aikaa perehtyä ratikkareitin vaihtoehtoisiin linjauksiin Tikkurilan keskustassa.

Yleissuunnitelma sisältää ehdotuksen ratikan reitistä, sen rakentamisen vaatimista muutoksista katualueisiin ja muuhun ympäristöön sekä liikennöinnin ratkaisuista.

Vantaan ratikka on noin 19 kilometriä pitkä raitiotielinja, jonka on suunniteltu kulkevan lentoasemalta Jumbon ja Tikkurilan kautta Hakunilaan ja siitä Länsimäen kautta Mellunmäen metroasemalle.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan Ratikan reitti ja sen 26 pysäkkiparia muodostavat Vantaan kehityskäytävän, joka houkuttelee uutta asuntorakentamista ja palveluja korkeatasoisen joukkoliikenneyhteyden ympärille. Yleissuunnitelma toimii pohjana tarkemmalle maankäytön suunnittelulle: reitin varrelle tehtäville asemakaavamuutoksille ja yksityiskohtaisille katusuunnitelmille.

Loppuvuoden aikana kaupunginhallitus ja -valtuusto käsittelevät  toteutukseen tähtäävää jatkosuunnittelua. Tarkempi suunnittelu kestäisi noin neljä vuotta, minkä jälkeen rakentaminen alkaisi aikaisintaan vuonna 2024 ja raitiotien liikennöinti vuonna 2028.

Vantaan ratikka

  • Raitiolinjan pituus 19,3 kilometriä
  • Keskimääräinen pysäkkiväli 800 metriä
  • Keskinopeus 25 km/h
  • Vuoroväli ruuhkassa 5 minuuttia, muuten 10 – 20 minuuttia
  • Liikennöintiaika 04.30 – 01.30
  • Matkustajakapasiteetti /vaunu 150 matkustajaa (bussilla 66 matkustajaa)
  • Ennustettu matkustajamäärä noin 81 000 matkustajaa / vuorokausi

Lähde: Rakennuslehti.fi


Jaa1
Twiittaa
Jaa