[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

Varkaudessa investoidaan

Varkauden kaupungilla on yli 200- vuotinen teollinen historia. Puunjalostus- ja konepajateollisuuden kehitys  alkoi siitä kun vapaaherra Gustaf Wrede sai vuonna 1815 senaatilta luvan perustaa ruukin Huruskosken  ja Ämmänkosken läheisyyteen. Myöhemmin tehdas siirtyi Ahlströmin  omistukseen. Nykyään tehtaan omistaa Stora Enso. 

Metsäteollisuuden lisäksi Varkaudessa on tänä päivänä vahvoja kansainvälisiä teknologia-alan toimijoita. kuten Andritz ja Sumitomo.

Globaalin teollisuutemme arvot pohjautuvat kestävään kehitykseen ja uusiutuviin raaka-aineisiin.

Varkaus on myös Suomen sampi- ja kaviaaripääkaupunki.  Stora Enson tehdasalueella kasvatettavista sammista saatava mäti menee pääasiassa vientiin.  Samalla alueella kasvatetaan myös kirjolohta, Saimaan Tuoretta. aurinkoenergialla. Aurinkovoimala on keskeinen osa Finnforelin ja Saimaan Tuoreen ekologista brändiä. 

 

Tällä hetkellä Varkaudessa tehdään mittavia investointeja

Uuden terveyskampuksen rakennustyöt ovat parhaillaan meneillään. Kyseessä on kymmenien miljoonien eurojen investointi, joka toteutetaan elinkaariperiaatteella ja leasing rahoituksella. Kiinteistö otetaan käyttöön kevättalvella vuonna 2021, ja siellä sijaitsevat toisiinsa integroidut sosiaali- ja terveyspalvelut.

Vientiteollisuuden toimintaedellytyksiä parannetaan merkittävillä teollisuusinvestoinneilla. Kyse on kahden eri tuotantoyhtiön toimitilahankkeista, joista toinen on uusi ja toinen laajennus.

Myös kaupan alalla tapahtuu. Uusi Prisma-tavaratalo on rakenteilla ja avaa ovensa joulumarkkinoille. Sen kylkeen on tarkoitus saada aikaan lapsille ja lapsiperheille tarkoitettu tiedepuisto, jossa pääsee tutustumaan teknologian ihmeisiin. 

Hannu Tsupari
Kaupunginjohtaja
Varkauden kaupunki