[recent_posts num=”1″ meta=”true” thumb=”false” thumb_size=”small-post-thumbnail” category=”juuri-nyt” excerpt_count=”0″]

VIROLAHDELLA ON VETOVOIMAA

Elinkeinotoimen näkökulmasta Virolahti elää parhaillaan liioittelematta historiansa varmasti dynaamisinta kehitysvaihetta. Kaupan neliöt lisääntyvät Vaalimaan rajanylityspaikan tuntumassa sananmukaisesti kohisten. 

Kuva: Thomas Halloran

 

Marraskuussa 2018 Vaalimaalla vietettiin ensimmäisen ison kauppakeskittymän eli Zsar Outlet Villagen ensimmäisen vaiheen avajaisia. Outlet-kauppakeskuksen toisen vaiheen rakentamisen on määrä käynnistyä ensi vuonna, jonka myötä kylä kasvaa 20.000 neliömetrin kaupalliseksi keskittymäksi .

Zsarin ykkös- ja kakkosvaiheiden välissä rajan pintaan valmistuu Vaalimaa Shopping Centerin ensimmäinen, 18.600 neliön suuruinen kauppakeskus. Sen rakentaminen alkoi syksyllä 2019 ja avajaisia vietetään loppuvuodesta 2020. 

Ja kaupan neliömetrien kasvua ja kehitystä on luvassa jatkossakin. Zsarin taustajoukot ovat varanneet outlet-kylän vierestä kaksikin tonttia, joilla on rakennusoikeutta peräti reilut 50.000 neliömetriä. 

Virolahden kunnan ja jopa koko seudun kannalta yritystoiminnan reipas viriäminen Vaalimaalle tuo alueelle kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja ja vahvistaa tervetulleesti alueen elinvoimaa. Zsarin ensimmäisen vaiheen käynnistyminen on jo tähän mennessä merkinnyt 150–200 välittömän uuden työpaikan syntymistä ja joukko kasvaa koko ajan kun uusia yrityksiä etabloituu outlet-kylään. Ja seuraava iso harppaus työpaikkakehityksessä on näköpiirissä ensi syksynä Vaalimaa Shopping Centerin avatessa ovensa. 

Virolahdella on siis vetovoimaa. Suomen kaakkoisin kunta hyvien liikenneyhteyksien äärellä ja kauniin luonnon keskellä onkin loistopaikka asua, elää ja yrittää. Niin hyviä omakotitalotontteja kuin edullisia yritystonttejakin on tarjolla eri puolilla kuntaa. 

Myös vuokrakotia etsivän kannattaa tutustua Virolahden tarjontaan. Kunnalla on runsaat 200 vuokra-asuntoa, jotka sijaitsevat Virojoella, Klamilassa ja Vaalimaalla. Asunnot ovat hyvin varusteltuja, hyväkuntoisia ja edullisia, ja niitä on hyvin saatavilla. Uusin vuokra-asuntokohde on Virojoen Haukitielle kesällä 2019 valmistunut 20 asunnon rivitalo. 

Ja lopuksi: Rakennatpa sitten uutta tai remontoit vanhaa tai mietit muuttoa meille vuokra-asuntoon, niin onnea hankkeellesi! Sen menestyksellinen toteutuminen on Sinulle tärkeä asia, ja sitä se on myös Virolahden kunnalle. 

Virolahden kunta